måndag 4 juli 2011

Virvlar och sånt

Från armhålan och snett upp mot halsen kan man se en tydlig rand,  det är från strålningen.   Hela vänster bröst är
brunare än resten, ser ut som en ojämn solbränna. 



Nu är dom här, dom bestämmer och jag kan redan nu se att det kommer inte bli enkelt för mig att
hantera en kort frisyr. ...  Jag har tydliga virvlar som håret växer i och.. ja, det är inte mkt att göra.
Jag känner mig rätt så pessimistisk avseende min korthåriga period framöver... men, vi få väl se som man säger. Det jag kan veta är att det växer, och faktiskt ganska snabbt. Det är en galet tråkig färg, det tänker jag råda bot på redan i kväll. Kan inte bestämma mig, ljus eller mörk... jag vill iaf inte vara mittemellan...
Man kan fortfarande se skillnad från den ena dagen till den andra, det är rätt tufft på något sätt. Tycker inte det händer så mycket på längden men det blir tjockare och mer hår hela tiden. I ansiktet är ögonbrynen nästa precis som innan, tycker kanske jag har lite mera ögonbryn nu, eller också var det så men man var van att hantera dom ;) Nu kommer det massor med fransar också, över hela locket. Visste nu att ögonfransar växer i två rader?? Det hade jag ingen aning om, men det gör dom, i alla fall på mig. Mitt öga är inte helt bra, men bättre, någon gång kanske det ordnar till sig...
Det är MASSOR med folk på strålningen nu för tiden, alltid minst 7 före mig i kön, men rätt vad det är så har jag värsta turen, har två sköterskor som brukar lösa "väntproblemet" för mig på ett kanske inte så "kö aktigt" sätt... lite som en busskö på landet och en busskö i stan...  Jag är från landet och anser att har man stått längst och väntat ska man få gå på först.... medan stadsbor kör mera "djungels lag". I detta fall är jag glad att man kör lite som man vill och fixar o grejar i kön (förlåt... men det har bara hänt några gånger, jag har också suttit i timmar och väntat)
Eftersom jag har Holly med mig så är jag väldigt tacksam, och säkert också därför det ibland går fortare. Vi har nu hittat till lekrummet, det är ett rätt så kul rum, finns en hel del att leka med där.

Jag har bara 7 st behandlingar kvar, sen är det klart, och den här gången är det ju liksom klart på riktigt?!
Skumt :D

Ringde cancerläkaren i morse och berättade om min hosta, dom sa som vanligt "ta ett blodprov på radiumhemmet när du går förbi så ringer  vi dig sen". Undrar just hur många blodprov jag har tagit senaste 6 månaderna. Det borde kunna tömma en kropp på blod sammanlagt (ok, kanske inte) Anyways... jag tog blodprovet, dom ringde, allt ser bra ut. Jaha... men jag hostar, så vad gör vi åt det då? Hostmedicin. Fortsätter hostan efter medicin så ska lungan röntgas. Nu hoppas vi att hostan ger sig!!

Här följer lite hårprogress bilder. Det blev helt i o-ordning, men mest är det för att visa skillnaden på bara 6 dagar, mellan 28 juni och 4 juli.

Känner mig inte ett dugg som en cancerpatient längre, inte alls. Jag glömmer helt av vad som hänt och hur det varit. Nu är jag mig själv igen, väldigt skönt. (OK, jag är inte helt nöjd med mitt utseende, men nu går det åt rätt håll :) Att strålas är fortfarande väldig simpelt, det är inte ett skit jämfört med cellgifterna. I alla fall har det inte varit det för mig. Im very happy about that!

Happy Independence Day dear family "over there" :D I wish we could be there and celebrate this 4th of July, maybe next year?! Love to you all.


15 Juni 2011

25 Juni 2011
4 Juli 2011

28 Juni 2011



4 Juli 2011

4 Juli 2011
Här är dom! Fina pin´s! 

28 juni 2011





Fönstret i väntrummet till blodprovstagningen på radiumhemmet. ... Känns fel, jag vet att det är typ en hyllning till den man som uppfann strålningen, men det känslan är mer som sista väntan än som väntan på att ta det 250 onde blodprovet i cancer cirkusen... 

11 kommentarer:

  1. Oj vad det växer ! Måste vara skönt att dra handen över en tät matta istället för ett glest beväxt kalhygge. Snart är du i mål med alla behandlingar, känns skönt att veta att det har ett slut!

    Lycka till med färgningen!

    SvaraRadera
  2. Karin! Det finns ett slut. Tom fast det inte känns så så kommer det, snabbt och underbart :D All lycka till dig med fortsatta behandlingar, men mest inför slutet av den här skitresan!! KRAM!!

    SvaraRadera
  3. Oj, vad hår du har fått! Härligt (=
    Jag har tonat mitt brunt, lite år mahognyhållet. Mkt snyggare än den trista färgen det växte ut i!
    Kram Anna (bränn)

    SvaraRadera
  4. Hej Ida!

    Vänta lite med att färga ditt hår! Mitt var mörkt och lockigt när det växte ut (jag var mellanblond innan), Min bröstsköterska sa till mig: släng peruken och färga det!. Sagt och gjort, men jag blev rödhårig. Inte så kul, fick gå till frissan för att få hjälp med att tona ner det röda. Håller med dig att strålningen är en baggis jämfört med cytostatikan.

    Det kommer att bli bra för dig för du har kämpaglöd!

    Kram

    Ingrid Benjaminsson

    SvaraRadera
  5. Anna och Ingrid: är det inte konstigt att det är sån märklig färg när det kommer ut? Eller, det är liksom ingen färg alls...grått, fast ändå blond, vitt....mysko...
    Ingrid, jag tänkte ljusa upp det lite även om det strider mot reglerna om vad som får det att se tjockare ut. Då kan det väl inte bli rött... Eller så blir det det...
    Anna, såg en bild på dig m färgade håret, det var verkligen fint!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Jösses, vad håret växer! Klart upplyftande att se att det går så fort :-).

    Kram från Helena

    SvaraRadera
  7. Härliga hår!! Du är ju skitsnygg!! Färga på...det är ju inte så jäkla svårt att färga om det om det blir "inte så bra":)) Jag har märkt att jag - med min nya frisyr ( läs: skitkort cancer frilla ) har lagt mig till med en ny
    " pluta med läpparna" stil ?? Jag blir förvånad när jag ser mig själv i spegeln och ser den där dryga läpp-hållningen ha ha .. Undrar vad det är- ytterligare en biverkning som ingen berättat om ????? Kramar till dig!!

    SvaraRadera
  8. Jätteskumt med den trista färgen när det växer ut:/ MJånga har sagt att håret ofta blir lockigt när det växer ut. Jag har bara upptäckt en massa virvlar på konstiga ställen...

    kram Anna B

    SvaraRadera
  9. Hej Ida!

    Jo, jag försökte göra mitt hår blont och då blev det rött i stället. Har aldrig varit rödhårig i hela mitt liv, så det var verkligen en förändring. Jag har blekt slingor hos frissan flera gånger sedan dess och det funkar hur bra som helst nu. Jag äter b-vitaminer varje dag för antihormonmedicinen Femar kan göra att man får håravfall och det vill jag inte uppleva igen.

    Kram

    SvaraRadera
  10. Vad härligt att det börjar växa ut.Sönt att höra att strålningen är en baggis mot cellgifterna.Tar det lång tid för håret att växa ut?(börjar tappa mitt nu ska raka av det)
    Lycka till med färgningen,vad jag har hört så kan det bli fel färg om man färgar det första håret som växer ut.Härligt att det snart är över för dig.Kram

    SvaraRadera
  11. Härligt att se vilken livsglöd du har!
    Idag när jag satt i solen kom jag att tänka på och undra över hur strålning påverkar ärret. Man ska ju vara så försiktig med sol på ärr första året....men strålning då? Vet du hur det funkar?
    Kram

    SvaraRadera