onsdag 23 mars 2011

...

Jag har ingenting att skriva. Jo, jag har fått svamp i munnen, igen. Jag är inte sugen på någonting, jag är konstant trött och apatisk, jag försökte komma på nått jag var sugen på igår. Det var Ben & Jerrys. Tänkte att vi köper MASSA grejor och gör en egen godisglass! Drygt 300 spänn senare mådde jag illa av det jag fick i mig. Uäk. Inget smakar som jag tänker mig. Men det kändes bra när jag startade tanken. Jag orkar tänka på 10 ingredienser till en äcklig glass, men inte komma på något annat än grillad korv med bröd till lunch... och säkert blir det det till middag också, för nu orkar jag inte tänka alls.
Nu har jag suttit helt stilla på en köksstol och glott in i kaklet i ett par timmar. Undrar vad jag ska ta mig för nu? Sova lite kanske. Jag orkar ingenting och jag längtar efter alla.
Att vara konstant deprimerad eller apatisk måste vara ett levande helvete.

11 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det där med att ingenting smakar bra pga svamp. Inte ens vatten. Saltlakrits, violtablettask, coca cola och färsk ananas var tre saker som smakade någorlunda som det skulle. Minns hur vansinnigt gott det var med husmanskost första dagen det vände efter varje behandling. Prova dig fram, för jag förstår hur jobbigt det är när ingenting smakar något. DET BLIR BÄTTRE!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Hei. Jeg leser bloggen din fra Norge. Vi er i samme situasjon, men jeg hadde også spredning til lymfeknutene i armhulen. Jeg er ferdig med cellegift, og venter på stråling. Tenkte å gi deg noen gode råd mot sopp i munnen. Du har sikkert fått dem før, men her er de likevel :
  - Bruk tannkrem uten såpe. Feks Zendium
  - Etter at du har pusset tennene, så kan du skylle munnen i saltvann. Da kjenner du ikke smaken på saltvannet. Det får du kjøpt på apotek, eller du kan koke det selv. 1l vann og 2ss salt.(kokes opp)
  - Bruk salivstimulerende spray (Apoteket) Ha den på nattbordet og spray munnen hvis du våkner om natta. Salivstimulerende pastiller er også forfriskende.

  Da jeg begynte å gjøre dette, så forsvant soppen i munnen. Det er forresten bra at du spiser is. Det gjorde jeg også. Lindret såre munnslimhinner.

  Lykke til!

  Hilsen en søster :-)

  SvaraRadera
 3. Malin: I sure hope so... det här är nästan värre än att vara sugen på allt :) Men jag börjar misstänka att en förkylning är på väg också. Har ont i halsen, öronen och är däckad...

  Hej Syster! Skönt att du e klar med cellgifterna, och hoppas att stråliningen kommer att gå bra för dig! Tack för tipsen! Jag ska testa dem, allt som kan få bort den här äckliga svampen är värt ett försök! Du skriver om salivstimulerande produkter, men jag upplever att jag har för mkt produktion, jag är inte torr alls i munnen, det är samma sak med ögonen, de är som fontäner.

  Nu ska jag koka lite salt i vatten!

  Kram till er

  SvaraRadera
 4. Skickar lite styrka..svamp måste vara ett mindre h-vete att ha. Det som dock brukar lindra är ju att frtysa ner vatten med ren pressad citron, sen krossa lie och suga på dom, både kyler och lindrar svampen.

  Testa, värt ett försök
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Hej! Förstår precis vad du menar med aptiten. Kan vara lätt att hitta på något man är sugen på men så fort det står där på bordet har man ingen lust alls. Känner sig hungrig men har svårt för att äta. Det är ett konstigt dilemma.
  För övrigt såg det väldigt lyxigt ut med hemmagjord Ben and Jerry! Det ska jag testa en dag :)
  Hoppas du blir bättre i munnen av huskursråden du fick från "syster". Skönt att kunna råda bot på vissa saker själv utan en massa läkemedel, det får vi gott om ändå.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Hej vet inte men vichyvatten eller bikarbonat löst i vatten används ju för svamp i munnen på bebisar. Skapar osvampvänligt ph. Kanske kan va worth a try. Kram

  SvaraRadera
 7. Haha Ida, när jag ser den bilden så tappar jag också matlusten..kanske liiiiiite väl många kalorier ;)

  Kram
  tobias

  SvaraRadera
 8. Jag lider med dig, minns så tydligt hur det var, hur det är, taxotere biverkningarna försvinner tyvärr inte så enkelt, jag har fortfarande kvar i munnen:(
  När ögonen rinner betyder det att dom egentligen är torra, köp ögondroppar hos optikern, det hjälper, det är vanligt att ögon och näsa rinner av taxoteret.
  Tänker på dig, skickar lite styrkekramar, för varje dag är du en dag närmre slutet på bdehandlingen;)

  KRAMAR Lisbet!!

  SvaraRadera
 9. Tobias: EY! Mr "jag tog en MAX burgare på vägen hem från träningen"... får du verkligen tycka till om detta?? ;D Men jo, fy, det var bara för mkt socker, jag blev riktigt illamående....

  Lisbet; Har du fortfarande problem med munnen? Men fy va jobbigt? Hur länge kan det sitta i?
  Mina ögon rinner bara när jag sover, så eg lider jag inte särskilt mkt av det.

  Kram till er alla!

  Sophie: Jag har redan medel på recept mot svampen, men det tar flera dagar att behandla, så man kan lika gärna fortsätta behandla med
  huskurer under tiden man väntar på resultat :)

  Helén: Kanon, då vet jag vad jag ska göra med citronen som bara ligger och blir gammal varje vecka, jag köper den bara för att den är fin :) Nu ska den få hjälpa mig!

  SvaraRadera
 10. Hej igen Ida!
  Ja tyvärr är ju inte det de enda biverkningarna som sitter kvar, det gör ganska många... :(

  Men man lever och det är det viktigaste :)

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Snubblade in på din blogg. Hoppas du mår bättre och hoppas att du bli frisk snart! Mvh /My

  SvaraRadera