tisdag 22 mars 2011

Ny dag tack!

Nä, det är inte bra. Värken har börjat ge sig (jiho) men jag känner ingen glädje. Den här nedstämdheten måste vara en biverkan. Inte ens lite sol i ansiktet funkar för att få mig att känna "det finns ett slut, och det är häääärligt". Nej, jag vill krypa ner och kliva upp en annan dag.

Dottern och jag började morgonen vid 04:00 på balkongen för att försöka få bukt med henne förkylnings astma, hon får sådan hosta att hon inte kan andas. Det var perfekt väder för det och det funkade faktiskt rätt bra. Jag blev kanske i kallaste laget om huvudet, men nöden har ingen lag. När vi fått hostan att dämpa sig lite och vi båda verkligen ville sova mera så fixade jag korsdrag mellan våra rum, så att hon skulle få ett iskallt rum, det funkade, jag hämtade mössan och vi sov flera timmar till i kalla lägenheten. Men hostan höll sig faktiskt borta! Nu har vi dock samma problem igen, men INGET hjälper. Köpte hostmedicin idag, inte ens det lindrar, stackars lite.
Var tvungen att tvinga med henne till vårdcentralen i morse eftersom PICC skulle läggas om och spolas. Hon var så duktig, satt på en stol och hostade i ett papper. Jag är glad att hon är så stor som hon är, hon går och klär på sig själv, äter och så där... det är så skönt. Hon testar mig dock en hel del just nu. Hon har börjat att säga saker som är meningen att såra, jag tror hon gör det för hon ser att jag inte är lika stark och inte lika alert och vill se om jag reagerar. Jag försöker så klart att inte bry mig och inte ge henne uppmärksamhet när det kommer dumma grejor (som verkligen inte är hennes stil alls) men jag kan inte låta bli att fundera på vad det är som gör att hon vill testa det nu. I går sa hon "du känns inte som en mamma längre". jag frågade varför och hon sa " alltså det är så fult och konstigt med ditt huvud". Jag tar inte åt mig, hon är sex år, men jag måste också försöka förstå henne och hennes situation, det är svårt att veta vad som kommer ur riktiga känslor och vad som är rent påhitt för att testa gränserna.
Jag är i perioder också en mkt tristare mamma än normalt, det är inte så roligt för henne heller det här.
Tur att det är övergående, om det vara kunde ta slut någon gång! BLÄ!

I det stora hela tar hon det här jätte bra, och jag är så glad att det gått så bra som det gjort. Jag var otroligt rädd innan allt startade att jag inte skulle klara av att ha henne mina veckor och att vi skulle vara
tvungna att ändra och fixa med det, det är så himla skönt att det funkar, ett problem mindre liksom. Det är tillräckligt jobbigt att inte träffa sitt barn på heltid, så hade det inte funkat hade det blivit en tyngre resa än nödvändigt.

Maten är ett kapittel för sig. Jag är inte längre hungrig på samma sätt, men när jag börjar äta vill jag inte sluta. Skillnaden med detta gift för mig är att jag blir äcklad av allt jag stoppar i munnen, inget smakar bra. Vatten har tyvärr blivit riktigt äckligt. Det ligger något konstig söt hinna i munnen.. allt smakar lite "kvalmigt" och sött... äckligt. Jag är inte direkt sugen på någonting, allt låter äckligt, men som sagt... när det står där äter jag som bara den trots att jag inte känner vad det smakar och blir äcklad av allt.
Fattar inte varför jag inte är sugen på kaffe nu igen... det smakar dessutom också SKIT. Trist. Ja.. det är väl inte så konstigt nått av det här, jag har ju för fan kroppen full med gift. Nog om det.

Jag önskar att jag kunde få en sekund av den kaxiga känsla jag kände precis innan sista omgången, när jag mådde så där bra, bara en liten "jävlaranammakänsla"...men nej..

I går kväll kunde jag bara inte förmå mig att laga mat...inget var jag sugen på, så det blev pizza. Jag och tjejerna körde hämtpizza, Holly och Moa gick och löste middagsproblemet. Den såg så god ut min pizza., men den smakade så klart ingenting, eftersom inget smakar nått. Holly hade samma problem, hon blev så besviken. Ingen smak. Men mätta blev vi, alla tre :)

7 kommentarer:

 1. Jag gillar att du alltid har en varm ton när du skriver om din dotter. Det berör. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kommer ihåg när jag tappade mitt hår. Min dotter sa att jag var fin ändå. Men ibland när hon hade massa kompisar hemma såg jag på henne att hon skämdes lite över mig. Jag var inte samma mamma. Hon var också väldigt arg på sjukdommen vilket gjorde att hon reagerade med ilska, besvikelse eller sorg. Oftast var hon väldigt omsorgsfull, nästan vaktande, allt för att inget mer skulle hända mig.
  Vi är deras idoler, de ser upp till oss, en förändring kan vara svårt ibland.
  Trist att du inte känner någon smak, var även uppmärksam så att du inte får svamp i munnen, då blir det ännu värre.
  Du kämpar på bra, och det kommer att vända till det bättre.
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag känner så väl igen symtomen. Jag kan trösta dig med att det går över. Idag har maten smakat jättebra, jag har varit ute på promenad och jag är glad. Läste att du fick din behandling i torsdags. Jag fick min tisdag för en vecka sedan, så du ska se att snart är det över för denna gång.
  Jag tycker det är bra att du orkar med din lilla söta flicka (hon är jättesöt) men jag förstår inte hur du orkar. Men du är ung. Själv är jag 59 snart. Har själv varit ensamstående med 2 flickor så jag vet hur det kan vara.
  Ha det så bra det går.
  Lillemor

  SvaraRadera
 4. Åh din stackare!! Det är så jäkla äckligt när vanligt gott kallt vatten smakar ljummen mjölk!! Men- det går över - måste jag intala mig slälv då jag nästa vecka sitter i biverkningsträsket med mat som smakar äckligt och vatten som smakar mjölk.... fy tusan! Men du har ju din sjuka dotter som lök på laxen! Vad stark och smart du är som inte reagerar på hennes utfall. Fortsätt så om du orkar. Men du kanske kan säga att hon gör dig ledsen när hon säger så. Om inte annat för att bespara henne det dåliga samvetet som kommer att drabba henne om hon fortsätter så där. Jag hoppas att ni båda mår bättre imorgon!! Kram på er

  SvaraRadera
 5. Tack och lov för barnen tänker jag också många gånger. De är meningen med livet!
  Hoppas nu att ni kryar på er fort.
  Dottern har inte fått utskrivet Lepheton och Desentol som man tar i "kombo" vid falsk krupp?

  Kram Annica.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du snart får lite aptit och ork igen.

  Ni är så söta du och din dotter!

  Kram från en bloggläsare

  SvaraRadera
 7. Så väl jag känner igen det där.
  Min son var sex år när jag gick igenom mina behandlingar.
  Jag fick inte under några omständigheter visa mig i skolan.
  Tills en dag... när han helt plötsligt bad mig vara med på morgonsamlingen och berätta vad jag gick igenom.
  Då vände det och jag behövde inte ens ha huvudbonad när jag var i hans skola.

  Vad smakerna beträffar minns jag att jag längtade efter något salt. Men allt, precis ALLT smakade sött, äckligt och järnigt? eller nåt.
  Det går över.

  SvaraRadera