lördag 5 mars 2011

Illa Illa Illa


Har tvättat mitt hår, jorå, med schampoo och balsam minsann! Står på torkning nu, man kan inte säga annat än att man iaf har full koll på hela tvättandet och kanske första gången i livet som jag har ögon i nacken.... Jag har lite dåligare koll på hur lång tid den här peruken tar på sig att torka, skulle jag ha tänkt på innan jag började kanske... well well, blir ingen bal på slottet i
kväll i alla fall så jag kan lika gärna vara utan hår idag.
Jag är hemma igen efter ett par dagar i Hälsingland, närmare bestämt Edsbyn. Borta bra men hemma bäst. Väldigt skönt att få träffa mormor, jag tycker synd om henne, först morfar med kal cancerskalle och nu jag. Jag ska ju bli frisk, men jag kan tänka mig att det inte känns så bra att behöva se eländet igen. Dock är det ju bättre när man väl sett det, avdramatiserar det hela en aning. Jag kommer  ihåg hur konstigt det var att se morfar utan hår. Han var över 70 år men inte ett hår var krökt på hans huvud sen tidigare, tjockt tjockt hår. Hans huvud var så litet. Som mitt, mycket hår men liten skalle :) Jag kommer ihåg att jag skulle sätta på honom en hans keps, den var 5 strl för stor, jag fattade inte ens hur den någonsin kunnat passa honom.

Mycket i mormors hus som påminner om morfar, både bra saker och hans sista dagar. Jag har nog inte bearbetat den upplevelsen insåg jag nu när jag var där, men kan man någonsin göra det? Eller så är jag bara så nere och svag nu att det är därför det känns så, eller så är det bara ren saknad. Jag återkommer hela tiden till att försöka föreställa sig hur det måste kännas att förlora någon efter så många år tillsammans, och undrar om man verkligen kan komma igen efter en sådan sak? Tänk va många äldre människor som förlorar sin respektive varje dag, och tänk er ett liv efter det, hur skulle det se ut? Usch. Lika bra att inte ha någon respektive. (det var ett skämt)

Hade för någon vecka sen det trevliga tillfället att ha två systrar från både mammas och pappas sida hos mig samtidigt. Det är för jobbigt att dra hela trädet, det är båda mina systrar men den ena har jag samma pappa som och den andra samma mamma. Jag tänkte inte använda ordet halv, för det känns inte som något halvt, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra, de är i allra högsta grad hel, det finns bara hel för mig. Dom e så fina också, en bonus :) Fattar inte hur jag kunde få så många bra syskon... hela bunten är bäst. Jag är verkligen rik på syskon.
Moa och Stina. Vi hade en sådan mysig och rolig middag, tack för det flickor!En annan som också är totalt såld på alla mina syskon är min dotter . En sådan här mjukisdress vill jag också ha. One Piece. Men .... jag vet, det kan omöjligen se lika mysigt ut på en vuxen människa. Jag blir dock avundsjuk när hon springer runt i sin :)

Nähä.... då skulle det här satans illamåendet få lämna fröken Wilson för den här gången, jag skulle nämligen behöva känna för att dra på mitt ett hår och lite smink, jag klarar inte av att se mig själv i spegeln längre, nu är allt ansiktshår nästan borta också, jag ser så sjuk ut, jag ser mkt mkt sjukare ut än jag är, men det hjälper ju inte direkt till att få en på bättre humör. Vad jag nu ska med smink och hår till, jag sitter ju ändå bara här.. och väntar... på bättre tider. Men hungrig det är jag, kanske ska masa mig till affären och inhandla middag, äta måste jag ju ändå göra. I kväll blir det nog inbakad fläskfilé med champinjon stuvning och potatisgratäng. Jag vet, ju fetare desto bättre, min hjärna är ute och cyklar, men jag ska nog lägga krokben på den, framåt sommaren. Vågen går stadigt uppåt, det är hur skönt som helst...not.


3 kommentarer:

 1. Är det du Ida som är den duktiga konstnären bakom dessa två bilder?
  En riktig illustratör!(om det nu blev rättstavat!?)
  Du är så duktig, oavsett vad du säger...
  Kramisar.

  SvaraRadera
 2. :) Tack, Ja.. jag gjorde en för att testa pennorna, sen sket jag i det, men idag var jag tvungen att illustrera en spya ;)

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Love the photo of H, your
  sisters and the artwork!

  God Bless You and H!!!

  Love,

  M&M&G

  SvaraRadera