lördag 19 mars 2011

Varför mår jag BRA?

Är det nått skumt med det här giftet? OK, jag har ingen direkt lust med nått, men jag mår inte illa, är bara lite trött, mår i allmänhet HELT OK trots gift som gick in i torsdags.. har de gett mig rätt dos? Jag är hungrig som bara den (inget nytt) Det enda som är avvikande är att smaken i munnen är lite desorienterad, men inget stort problem. Jag är röd om kinderna, ser ut som om jag fått en ordentlig solbränna. Det är nog en sorts biverkan, men inget jag lider av nu (såvida det inte blir permanent rött....) men annars... hell, Im OK!

Jag tog en promenad i solen, det var så skönt, solen värmde. Sen fick jag gott fika i solen hos min vän Karin, gott och så skönt i deras trädgård som alltid bjuder på värme i solen. Sen gick jag hem och somnade som en stock. Men jag har varit rätt pigg sen dess (och hungrig... men jag äter o äter, taxotere kan inte stoppa den här elefanten från att äta tydligen....)

Sitter och känner efter hela tiden, det kanske känns som om jag har lite träningsvärk i benen, men det är inte alls farligt, och kanske inbillar jag mig.

Jag är så dödens glad att FEC kuren är bakom mig, Taxotere kan omöjligen bli värre, och jag blir så lycklig och varm i kroppen när jag tänker på det här, FEC är över, det är verkligen över. Nu är det bara lite småskit kvar, sen får e fasen vara nog med den här skiten! Next stop " fortsättningen på livet thank you!!" Om ni vill se Malin Åkerman i massa olika tjusiga turbaner ska ni se "happythankyoumoreplease" som är en film från 2010 där hon spelar en tjej med en sjukdom som gör att hon inte har något hår. En riktigt mysig film om inget annat bjuds på TV.

En varm kram till alla mina bc systrar där ute som sitter i vår båt, det är så fint att ha er, blöta och stöta! Tack för alla frågor, och tack för alla svar på alla funderingar och frågor.

KRAAAAAAAAAAAM!

8 kommentarer:

 1. Hoppas du får fortsätta må så bra! För mig kom värken dag 4 och höll i sig i en vecka efter den första kuren. Till 2:a Taxoterebehandlingen fick jag öka cortisonet och fasa ut under flera dagar samt komplettera Alvedonet med Tradolan för att öht fungera. Kram BC-syster Malin

  SvaraRadera
 2. I knew it was to good be true. Men man får väl njuta de dagar som e bra. Har hört flera som har fasat ut cortisonet, varför gör man det? Hjälper cortisonet mot smärtan också? Jag är bara inne på dag två efter behandling...

  Kram Malin!

  SvaraRadera
 3. Har förstått att cortisonet är bra mot mycket i dessa sammanhang. För mig blev värken bättre med fler dagar med cortison, dag 4 hade jag inget cortison efter 1:a och sedan fasade jag ut så jag minskade till hälften varje dag. Gick åt några burkar :) Tradolan + alvedon var en jättebra kombo, men man blir lite avtrubbad. För mig var det värt det för att fungera. Hoppas verkligen att du får må så bra som möjligt, alla är vi ju olika :)
  Håller tummarna! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag fick min första behandling med Taxotere den 15 mars. Det har nu gått 5 dagar. Fick ju starta upp med cortison vilket gjorde mig speedad. Och "solbränd".
  Cortisondosen är ju en riktig stötdos. Det måste ju bli en chock för kroppen. Kan ju bli en lindring om man fasar ut den. Våra kroppar reagerar så olika.
  Har sovit dåligt. Känner mig däckad men har en oro i kroppen. Det känns som det åker o far där inne men just ingen värk. Lite illamående. Vi får se hur fortsättningen blir.
  Har ännu inte fått FEC-behandling. Den kommer senare.
  Läser din blogg varje dag. Du bjuder på dig själv o beskriver allt så bra.

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym! Du har också blivit "solbränd"? Det var det första jag kollade i morse, jo då, jag e knallröd på näsan och kinderna. Jag har ju ätit cortison inför och under FEC också, men inte sett ut så här. Kanske är det för att det är dubbel dos... Men det står att en biverkan av taxen kan vara röda utslag i ansiktet också...vem vet vad det är man får av vad? Jag sover också dåligt, men jag tog inget cortison i går och har varit mkt tröttare, somnade tidigare och vaknade senare men sovit oroligt. Jag förstår exakt vad du menar med att vara däckad men ha oron där, det tror jag är en klassiks cortison biverkan.

  Skillnaden mellan FEC och TAX med cortisonet har för mig varit att jag bara fått cortison i samband med behandling för FEC samt 4 dagar efter behandling, men "bara" 16 tabletter de 4 dagarna, och för TAX 32 tabletter dagen före, på behandlingsdag och dagen efter. Så det är lite olika doser helt klart... Men jäklar va pigg jag var de två första dagarna efter behandling. Nu idag, jag är trött...snurrig i skallen och jag känner en begynnande värk i ryggslut och axlar. Om det är cellgifter eller att jag legat och spänt mig i natt är svårt att avgöra.

  Lycka till med dina behandlingar, och jag hoppas du får må så bra som möjligt! KRAM!

  SvaraRadera
 6. Härligt att du mår bra ( ja- det som vi i vår underliga värld kallar bra...;) Även om du nu skulle dyka lite så har du ju klarat flera dagar...sedan blir det ju bättre. Den 28/3 får jag sista behandlingen...:) Jag hejade verkligen så att peruken lyfte i Globen. Konstigt nog har jag mer och mer vant mig vid att ha peruk? I början kändes den som en jävligt jobbig mössa men nu så kan jag tom tycka att "faan- ser rätt bra ut". Inte klokt vad man vänjer sig vid konstiga saker. Ha en härlig söndag nu! Sol, promenad och slutspelshockey...ingen anledning att klaga!

  SvaraRadera
 7. Kattis: Va härligt, nu är det verkligen nedräkning för dig! WOW. Fantastiskt. Jag ligger exakt en månad efter dig, 28/4 är min planerade sista behandling. SATAN vad jag ska fira :) Ja, när jag till sist hittade min korta peruk så känns livet mkt enklare, min mamma sa i helgen att hon tyckte jag skulle ha den frisyren när jag har lite hår att göra en frisyr av, det är väl ett ganska bra omdöme på en peruk :) Nej, kan man få slippa klaga så är det en bra dag i en sjuk situation. Jag ska också ta mig ut idag, det ser så fint ut där ute :)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Hej Ida

  Det är en väldigt hög dos kortison man ska äta, inte kroppen reagerar med att lysa som ett stoppljus. Hoppas att det är övergående, och som du skriver, du är ju liksom på slut tampen nu, bara två behandlingar kvar eller hur?

  Tänk så skönt när du kommit i mål just på den behandlingen, klart det måste få firas eller hur? Tänk så många modiga kvinnor som finns där ute som kommit igenom detta, man blir varm i hjärtat av allt mod och styrka..

  Kram till dig (och tack för superlångt och fint mail, svarar under morgondagen)..Helén (du vet, Sundsvall)

  SvaraRadera