söndag 6 mars 2011

We move to the beat

 Ja, då var det dax att gå mot ljusare tider för ett par, närmare bestämt tio dagar. Jag är inte 100%, men jag njöt av kaffet i morse (kl 05:20 när min kropp har bestämt att det är dax att kliva upp) och det får jag
nog nöja mig med. Dock längtar jag efter den där 100% känslan, den låter väntas på sig.
Roligt hur hjärnan tänker, den är i mitt fall helt värdelös i vissa situationer! Som i morse, eller mera i natt runt tre. Jag vaknade, var stel och hade ont i PICC-armen, en begynnande huvudvärk på G. Jag har näst intill aldrig ont i huvudet, nu har jag gått igenom 3 st FEC behandlingar och fortfarande inte drabbats av huvudvärk. Jag har drabbats av total förvirring, min intelligens har sänkts till en treårings i perioder, men jag har inte haft huvudvärk ;) Anyways... klockan är då runt fyra, jag ligger och tänker att jag vill inte gå upp nu, kanske ska jag ta en alvedon så jag kan sova vidare ett tag. Sen börjar jag tänka att det kanske är onödigt, det är ju bara en begynnande, inte en konstaterad huvudvärk, och lite ont i armen, och axlarna... och.. sen går det upp för mig... varför inte? Snacka om dubbelmoral, dra i sig 3 liter cellgift VS en alvedon, är det nått att fundera på för sitt välmående? Nä.

Det är nått litet knas i PICC armen... jag kan inte riktigt avgöra vad det är. Jag drömde i natt att det började blöda obehindrat, det gör det inte, men jag är lite orolig över den. Jag har ont i armen, men det är svagt och jag kan inte peka på stället där det gör ont.... i går när jag sträckte upp armen rakt upp så kände jag att det gör ont i den, och jag har riktigt ont i armhålan. Jag undrar om det kan vara så att katetern ligger i armhålan och jag fått "invärtes blåmärken". Kanske därför jag inte kan se eller riktigt känna VAR det gör ont.

Illamåendet ligger kvar...tröttsamt, det är det som gör att jag inte känner mig hundra. Jag tar maxdosen av illamående preparaten, men det hjälper inte ett skit, gör mig bara trött. Idag ska skita i dom, kanske jag i alla fall blir lite piggare.
Det är det här satans illamåendet som gör att jag äter hela tiden, av den anledningen skulle det gärna få lätta, för nu måste jag köpa nya jeans igen, jag har inget annat än mjukisbrallor som passar igen.... vet att jag tjatar om det, men det är en biverkan jag har svårt med, det låter som små potatis, och alla säger "VA BRA ATT DU ÄTER" och det viktigaste är att du mår bra. Men jag mår inte bra, och jag mår mindre bra för varje bilring. Jag mår faktiskt riktigt dåligt av det här ätandet, nu kommer massor med människor att missförstå det här. Det är inte vikten jag stirrar mig blind på, det är hela kroppen, den har totalt gett upp, min mage är helt ur form, jag är svullen, gått upp i vikt, magen fungerar inte för fem öre, det är SKIT JOBBIGT. On top of that när jag som mest skulle behöva röra på mig, så mår jag så dåligt att jag inte tar mig utanför dörren. Det är en riktigt ond cirkel. Men jag räknar ned... och räknar och räknar... det går för jävla sakta tycker jag, men nu när mina 10 bra dagar kommer så kommer det gå för fort, snart är det 17 mars... *KRÄKS*. 
Jag mår så sjukt illa när jag tänker på behandlingsstället... jag mår verkligen riktigt illa, sista behandlingen tog ordentligt på min hjärna. Jag vill inte tänka på någonting runt den. Jag tror nästan att jag måste gå dit själv nästa gång, för jag riskerar att börja må dåligt när jag tänker på min mamma, det kan bli problematiskt, för henne behöver jag.

Här kommer en vädjan, SNÄLLA TAXOTERE, behandla mig snällare än FEC, ge mig smärta i leder och muskler, ge mig vad jag tål, men ge mig inte illamående. Jag skulle kunna tänka mig mycket, men jag måste få sluta må illa, det bryter ner mig till ingenting. Jag orkar inte mera illamående. Släpp mig FRI.
Detta är ett absolut måste för alla musikälskare där ute, jag upprepar, ett absolut måste. En bättre musikupplevelse rakt in i örat går inte att få. FANTASTISKA! Du hör allt, du får känslan, behövs inte mer än så för att må bra. (OK, nu tog jag i lite....)
13 kommentarer:

 1. Hoppas du får några fina dagar innan nästa kur, kommer ihåg hur skönt det var att slippa illamåendet. men se till att få rejäla värktabletter utskrivna. I morgon åker min port-a-cath, hittade ett youtubeklipp om hur det går till, iisscchh!! Nåväl, bara att bita ihop. Stegräknaren tickar på där den ligger i min ficka. Kramar

  SvaraRadera
 2. Taxotere är tyvärr ett riktigt rävgift det med och för varje behandling kommer din kropp bli lite mer påverkad av cellgifterna. Men jag tror att FEC gör fler mer illamående så kanske slipper du det. Jag fick däremot konstig hemsk smak i munnen av taxotere och även sår och blåsor i munnen, så enda orsaken till att jag åt var att cortisonet gjorde mig så hungrig! Gick upp minst tio kilo medan jag fick cellgiftet, men efteråt tappade jag 15. Sen blev jag sjuk och tappade ytterligare 7-8 kg... så även om det är trist att känna sig tjock så kan några extra kilon ändå vara bra att ha. Styrkekramar till dig!!

  Kram Linda... som också kämpar mot cancer...

  SvaraRadera
 3. Hej Carin! Alltså, får man SÅ ont?. .. Om du skulle summera pest eller kolera, vilket skulle du föredra om du var tvungen att få nått av det?
  Ja, jag har också sett hur det går till att ta bort en port.... min ex man hade en, han har sparat den. När man håller i den så är den faktiskt rätt stor med tanke på hur den sätts in och tas ut....BURR. Men tänk sen Carin, sen är det fan slut på det här eländet, det är borta ur din kropp!

  SvaraRadera
 4. Ja, man får ONT, men jag tyckte ändå att det var mycket enklare att hantera än det ständig illamåendet. Jag mådde inte illa ett endaste dugg med taxoteren.

  Jag tycker du ska kolla upp din picc-line. Bara så att dom inte missar om du fått en liten blodpropp eller nåt. Å andra sidan låter det lite som att du kanske kan ha fått en kärlsträng. Jag hade rätt mycket av det sistnämnda och det kan kännas precis som du beskriver det i armhålan. Ibland kan man tom se den.
  Kolla upp det iaf. Sjukgymnasterna brukar ha koll på om ifall det skulle va en kärlsträng. (det går bort med stretching;-))

  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Linda: :( Ja, det är väl kanske en klen tröst att tro att det ska på något sätt bli bättre med ett annat gift... Jag har haft små problem med munnen och det är ju såklart också jobbigt när man bara vill äta som du skriver. Jag kanske ska försöka att inte må så dåligt över kilona då... jag tänker bara att jag ska vara tipptopp direkt efter det här är över, men det kan ju så klart bli som du beskriver... jag ska försöka att inte stressa bort det här, det är ju vad det är. Du är för mig som för många en inspiration till att gå vidare och kämpa på trots allt, oavsett diagnoser och motgångar, hoppas du förstår vilken jävla start tjej du är Linda.
  Styrkekramar tillbaka!!

  SvaraRadera
 6. Elisabeth: Blodpropp?? Nu blir jag rädd. Kan man få det av PICC katetern? Kommer genast ta tag i detta i morgon bitti, den skall kollas upp! Jesus... blodpropp vill jag inte ha. Kärlsträng har jag i andra armhålan, eller snarare kärlknöl... förmodligen efter bröstoperationen. Den försvinner dock inte....
  Jag hoppas jag också ska kunna hantera det onda bättre.

  Tack för din kommentar! PICC skall kollas!
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Jag låg i soffan och tårarna sprutade, det kom och gick i intervaller under 2-3 dagar. Föredrog nog taxotere´n med värken framför FEC´n och illamåendet. Fick tips av en kvinna att gurgla med ramlösa/loka naturell innan måltiderna - värt att prova. Ja det ska bli skönt att få bort den.

  SvaraRadera
 8. Carin: Men gud... skojar du med mig?? Va fasen är det i dom här gifterna egentligen... va fan.

  SvaraRadera
 9. Bara du har smärtstillande att ta till, jag försökte låta bli att ta tabletter på dagarna bli zombie av 2 alvedon. när jag tog tabl. till natten tog det bort smärtan.

  SvaraRadera
 10. Hej Ida, ursäkt att jag är så här "profan" och alldaglig mitt i allt ditt elände.
  MÅSTE ha hörlurarna.
  Vad är det för märke ?
  Kram och jag tänker ofta på dig ska du veta.

  SvaraRadera
 11. Inkan8: Hade behövt de där lurarna nu! ER på KS e sådär upplyftande :) Märket är Beats by dr.Dre och modellen heter Solo. Värda varenda spänn, magiskt ljud. Bästa priset hittade jag hos webbhallen. Kraaam

  SvaraRadera
 12. Hur korkad får jag vara??? Du är ju inte opererad på den sidan du har picc-linen..... Kärlsträng blev plötsligt inte särskilt aktuellt...;-)
  Bra du kollar upp imorgon, även om det förmodligen inte är nånting.

  Kram igen,
  Elisabeth

  SvaraRadera
 13. Tack snälla för svar.
  Läste ovan också att det var typ "träningsvärk".
  *ler*
  Så fånigt och så vanligt liksom.
  Skönt verkligen att det inte var nåt allvarligt.
  Kram i massor och PepparKramar

  SvaraRadera