måndag 2 maj 2011

En helt vanlig chemo-dag

Vaknar runt fem, har ont i heeela kroppen, värst är nacken, ryggen, axlar, muskler i benen. Svullen som en gris, hade lätt kunnat bli anklagad för att vara i sista trimestern av en graviditet. Är precis så smidig oxå, jag är spänd och svullen och har ont, vill nästan hålla om magen för att hjälpa till på traven. Ögonen syns nästan inte, dom är långt där inne i det svullna fejset och de äppelröda kinderna som lyser och blänker lägst ut. Jag mår så dåligt.
Nu har den osköna avtrubbade känslan slagit till, men ny vet jag att det vänder även om det tar ett par dagar. Jag är osocial och långsam, jag kan inte tänka, orkar inte tänka, förstår knappt vad min sexåring säger och igår visste jag helt plötsligt inte riktigt vilken gata som är Drottninggatan. Alla vet vilken gata som är Drottninggatan, alla. Jag kan inte sortera tankar alls. Jag blir arg och frustrerad, försöker förstå, försöker tänka.
Lämnade dottern på skolan, var hemma igen strax efter 09.00, sov till 13.00, vaknade av värken igen, i med nya tabletter, gör ont att klä på sig, jobbigt att göra mat, smakar skit. Nu till skolan igen och hämta upp lilla H. Hoppas jag orkar förstå vad hon säger till mig. Jag vill bara sova sova. Det är så grönt och fint ute, men jag känner ingenting bra idag. Det som håller mig uppe är att jag kan mig själv så bra att jag vet att allt det här dåliga är fejk och frukten av den liter cellgift som nu fyra dagar senare gör sig oskönt påmind. Vilket sjukt sätt det är det här med att bota cancer... Det måste för fan finnas bättre sätt än att nästan ha ihjäl folk för att rädda livet på dem.

3 kommentarer:

 1. Man måste inte vara tapper och duktig jämt - det är ju skit ibland eller hur ?

  Fy satan i helvetes jävlar !

  hälsar Karin,
  som inte ser fram emot sin nästa cellgiftsdos på torsdag.. speciellt inte det röda runda cortisonfacet..

  SvaraRadera
 2. Karin: It sure is... och vi förstår varandra ser jag, Fy satan i helvetes jävlar ! Håller med fullständigt. Inte ens om man ville vara tapper och duktigt skulle man lyckas hela tiden...

  Skit torsdag coming up alltså, skoj vi har det i den här branschen....

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jobbigt att värken anlänt, men nu är du ta mej fan nära! Snart är även den borta och allt blir bättre.
  Tack för att du skrev om fransarna, blev jätteglad för att även jag fick en remiss dit. Kändes som jag vunnit på lotto idag med massa härliga besked!
  Op datum är inte satt än, men ska på samtal med kirurgen den 16e maj så då får jag väl veta.
  Sakta men säkert når vi våra mål!

  Kramar

  SvaraRadera