tisdag 3 maj 2011

Spray + peruk = Nått som funkar?

Hatperuken
Kostnaden på den här rackaren var närmare 4 tusen pix, inte för att jag behövde betala den, men jag hade ju hellre lagt dom på en snygg peruk så här i efterhand... (döh....) Hur som helst, problemet är glamfaktorn i produktionen, att den är puffig bak och helt tunn och slick framtill. Nu kommer då en peruk  fråga, kan man använda produkter i peruk?? Typ saltvatten spray eller vanlig spray, så man kan få lite mera volym fram? Det är ju kul att ha lite längre hår i bland, men den här peruken känner jag mig verkligen inte tjusig i, den ser ut som en P E R U K... typ "KOLLA HON HAR PERUK" känsla på den...Kan vara så enkelt som att min huvudform helt enkelt inte är den bästa för just denna skapelse, den är säkert OK på någon annan. Jag har så jäkla litet huvud också, alla perukerna är liksom stora på mig. I normala fall så har jag enormt mkt hår, alla dessa peruker har extremt lite hår, kanske är en vanesak... well well, hur som helst kommer jag nog aldrig att vänja mig vid den här... om inte... ska testa det där med produkter, det värsta som kan hända är väl att den får åka i soporna.

Förra veckan hade jag dock tur två gånger (ok, tre om vi räknar att jag fick visa leg på systemet.. ;)
Mötte min granne som sa " va snygg du är i håret!"... jag kunde givetvis inte bara säga tack och gå vidare utan var bara tvungen att säga "tack, det är en peruk, har haft lite cancer"
(Har haft lite cancer.... jag försökte inte ens vara rolig, det bara blev så.. ibland säger jag så så konstiga saker) Stackars människor, men jag har svårt att bara ta åt mig äran liksom.....  sen köpte jag en radio i en butik, tjejen i kassan sa " kommer du direkt från frisören? Du är jätte snygg i håret."
Jag kunde inte hålla mig den här gången heller!... "TACK, det är peruk, jag är skallig, men vad glad jag blir." Då försökte hon igen igen "oj, det kan man inte se, men du har i alla fall ögonbryn, alltid nått." men då höll jag käften iaf, för jag har ju inga, men jag är en jäkel på smink ;)
Summan av detta är väl kanske också att jag bör hålla mig till den korta peruken....
Iof kanske jag borde vara ledsen att när någon väl är öppen och ger komplimanger så kan man inte ens ta åt sig äran... hur ofta händer det liksom...

Äh fan, nu vill jag ha mitt hår tillbaka.. igen. (tom hår på benen och andra ställen skulle kännas helt OK, nästan vara lite nostalgiskt härligt att raka benen)

Sitter här och tycker jag mår lite bättre.. är lite piggare. Tyvärr så har jag fått tillbaka illamåendet. Minns inte om jag hade det sist, men nu sitter det i magen igen. BLÄ. Kanske är det borta i morgon, nu skulle det sitta himla fint att vara pigg, må bra och vara sugen på mat som smakar NÅGONTING. Jag längtar tills den dag då alla dom där fina sakerna som man annars tar för givet, funkar samtidigt. Längtar

8 kommentarer:

 1. Jag antar att du har en peruk med äkta hår, med tanke på priset. Om det är det, så funkar det alldeles utmärkat att både använda spray och vax. Du kan även platta och locka, precis som vanligt. Fast det sliter en del...

  kram Anna (br..)

  SvaraRadera
 2. Hej Anna, nä, det syntet! Just därför helt galet att det är den fulaste jag har, de andra jag har har jag gett mellan 700-1400 för och köpt på vanlig smink/peruk affär.
  Jag förstår att jag inte kan locka dem och så, men .. man kan ju tvätta dem... äh jag testar helt enkelt! :)
  Kanske den kostande 2800.. hm, jag har skrivit det tidigare i nått inlägg, men jag betalade som sagt inte själv, jag bara frågade henne eftersom jag ville veta vad de gör med de 5000:- som de får iom remissen.

  SvaraRadera
 3. Bilderna på dig är jättefina även med den peruken du inte gillar. Men vi vet ju alla att bilder inte är hela sanningen. Kanske är det så som du säger att den är för olik ditt hår och att huvudformen är fel för just dennna peruk.
  (fast JAG kan inte se det, det ser skitsnyggt ut!!)

  Galet mycket pengar! Och inte lätt att veta vad dom kommer bli bra. Inte ofta man hamnar o peruksvängen liksom!! Hmm.

  Kul att du gillar mitt korta:) det gör jag med, bra tills man kommer dit igen!!! Jaaa visa bilder bara, det funkar!!

  SvaraRadera
 4. Haha.. Helena, peruken är fulare än den ser ut på bilden, tyvärr.

  Jag tycker du e skitsnygg i håret! VILL HA :D

  SvaraRadera
 5. Hej Ida och GRATTIS till äntligen ha klarat av skiten:)!!!!
  Jag har nu två taxotere behandlingar kvar, man kan inte ens beskriva den känslan och längtan efter att äntligen få leva första dagen på resten av sitt liv, så känns det för mig! VILL. BLI. KLAR. NUUUU!!!!!
  Fast för mig har det gått som en dans med cellgifter, mådde inte ett dugg illa av FEC:en och sa nej till alla mediciner mot biverkningar, läkarna sa att dom aldrig behandlat någon på det viset men någon ska ju vara den första och jag hade bestämt mig och i mitt fall har det funkat kanon. Nu under taxen måste man ju stoppa i sig lite kortison men jag märker inte av det heller. Konstigt, ibland undrar jag nästan om det har blivit fel, om jag typ får koksalt eller något istället, haha! Jag jobbar heltid precis som vanligt och tränar för fullt, men att se ut som en skallig farbror när man är 29år är ändå lite trist... liksom:)!

  I alla fall ville jag bara säga att jag oxå har en trist syntetperuk, den har utstått allt, saltvattenspray, vanligt spray och dust it är grymt bra, ger både volym och tar bort lite av den fula/onaturliga perukglansen!

  Och BTW, du är otrolig, din blogg har vart suuuuperbra att följa, älskar ditt sätt att skriva!!! Har kommenterat ett av dina inlägg innan, och du har helt rätt, nu besegrar vi skiten och lets continue on med våra liv:)!!!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Jag sejer som Bruno Mars sjunger: You're amazing just the way you are :)

  SvaraRadera
 7. Hej Ida!
  Jag har också peruk av syntet och använder hårspray varje dag i den. Inget dyrt märke heller utan bara vanligt "Wella spray".
  Tycker inte att det sliter så värst mycket på håret, kanske får det det bara att ser mer naturligt ut och inte sådär superstylade som många av perukerna faktiskt är.

  Tycker också att du klär bra i det långa håret, men man känner ju bäst själv!
  Testa om det fungerar med produkter, du kan ju ändå göra dig av med den snart :)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Ida, när jag var och fick min senaste peruk (syntet) så sa frisören att man kan använda lite mousse. Men bara lite försiktigt för det får samma effekt som vax på en peruk. Vet inte om det hjälper dig, men kan ju vara värt ett försök. Kram

  SvaraRadera