onsdag 25 maj 2011

Färga håret

... Jag har färgat "håret"... men färgen fäste bara på skalpen. Alltså har jag inte färgat håret.
Det här är ju sånt som man inte får berätta för människor. Och såg ni mig nu skulle ni skratta och undra varför jag gjorde det... jag har nu en brun skalle och blont fjun. Jätte snyggt. Tur att jag har peruker.

Förutom att jag vaknade till av att H var och hämta sin gympapåse i morse vid sju så sov jag till nästan kl 10?! Måste vara första gången på ett halvår... och det betyder också att det var exakt vad jag behövde. Sömn. Jag är glad att jag tog beslutet att tagga ned lite för en dag. Var till apoteket.. jätte konstig upplevelse idag. Alla som jobbade där rörde sig otroligt sakta... man kan tro att de efter att monopolet försvann och konkurrens finns borde börja röra sig lite snabbare...
Tog beslutet att inte köpa nya stödstrumpor som läkaren gav mig tips om igår, jag satte i halsen när jag insåg att de fulaste strumporna i världshistorien som man bara kan köpa på apoteket kostar lika mycket för ett par som en supersnygg jumpsuit jag sett. Jag får hålla till godo med de gamla jag hade sen graviditeten eller om det var när jag tränade till maraton, jag köpte dom... Im not sure, men dom funkar säkert. Eller också kan de små vita pillren se till att lösa problemet så jag slipper dom där klaustrofobiska strumporna...
Jag undrar en sak.. om man tar bort båda brösten, slipper man då äta tamoxifen? Någon som har erfarenhet? Jag är så osugen på att äta dom där...
Av Maja Laine

9 kommentarer:

 1. Haha, kan tänka mig att du ser lite skoj ut om du bara färgade skalpen ;)
  Jag färgade mitt hår när det var en halv - 1 cm långt för att det skulle synas att det fanns hår, alla tyckte säkert jag var knäpp men dom har inte varit skalliga :)

  Stödstrumpor är gräsligt fult men det är sköpnt att ha på när benen blir som stockar...

  Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 2. Tack för att du bjuder på din färgningsmalör ! Sitter med ett leende på läpparna och visualiserar min flint i brunt eller kanske kastanjerött .. skumt att inget fäste på fjunen ??

  Jag kommer att operera bort båda brösten nästa vecka, vet inte om jag får prata med ngn om möjliga varianter på efterbehandling, det är ju lite löpande band.. men om jag får vet ngt återkommer jag. Hittills har jag hört strålning och hormondämpande i 5 år ..

  SvaraRadera
 3. Karin: ja, det är dom hormondämpande jag skulle vilja slippa, tänkte att om man inte har några boobs ..... kanske man slipper liksom, men det funkar väl inte så :-/ Vi får se då helt enkelt! Lycka till med operationen/erna!! Hoppas du känner dig OK efteråt.
  Fjunen e skitskumma... säkert 1,5cm och överallt, men ändå tätt... men nu börjar det komma stubb också. Vill bara att skiten ska växa ut NU ;)

  Lisbet: Haha... allt e ju knäppt med det här för andra.. jag kan ju inte säga att jag har någon polare att snacka ödem, vattendrivande, stödstrumpor, rinnande ögon, torra slemhinnor, stela leder, onda muskler, känselproblem och fjällning på fingertopparna med..... det är samma sak som att prata om bäbisens bajs med icke föräldrar när man fått barn... alla tycker förmodligen det är motbjudande och läskigt. Well well, inte mkt att göra, right :)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. hi hi, ja jag måste såklart skratta lite.

  åt det där med håret alltså. inte åt stödstrumporna :(

  SvaraRadera
 5. Jag har op.bort båda brösten och slapp strålning och mediciner...Men täta kontroller !

  SvaraRadera
 6. Du är ju underbar (=
  Jag har funderat på att tona håret, men nu tror jag att jag väntar!
  //Anna Bränn

  SvaraRadera
 7. Hej ida hoppas du mår bättre snart!
  ville bara tipsa om en länk med lite roligare stödstrumpor ifall du ska köpa nya ändå ;)

  http://cocoz.se/?lang=sv

  Mvh Marita

  SvaraRadera
 8. Oj då... Du är en riktigt kul tjej Ida!! :)) Mitt var ca 1 cm men nu har ju frissan klippt det lite kortare på vissa ställen för att liksom få en frisyr- lr vad faan man ska kalla det jag har för...;))

  När det gäller apoteket håller jag med!! Jag tycker också att många som jobbar "på golvet" är jävligt unga?? "Ursäkta mig- jag söker en bra hudkräm som fungerar när man får strålning" De ser ut som killar i 8:an när man försöker förklara satsdelar....helt tomma i blicken ha ha!

  IMORGON FÅR JAG MIN SISTA STRÅLNING!!! Sedan blir det skumpa!

  SvaraRadera
 9. Tyvärr, får jag väl säga, kan du nog inte slippa Tamoxifen om du opererar bort det andra bröstet. Antihormon ska du ta för att förhindra återfall i resten av kroppen, återfall som i så fall blir kroniskt. Förstår att du är nervös för att ta tabletterna. Jag tar visserligen Femar, men jag upplever biverkningarna som en "walk in the park" jämfört med cellgifter och herceptin.

  Oj, vad jag skrattade åt dig och ditt lilla försök till att färga fjunen. Jag förstod mig aldrig på de där fjunen. De trillade liksom aldrig av. och sen växte de jättefort. Jag irriterade mig så på dem, så jag rakade bort dem och inväntade riiiiiktigt hår. Så lycklig jag var när jag hade ett tätt 1 cm långt hår och kunde slippa sjalen. Nu är du också där snart!

  Kram
  Viktoria

  SvaraRadera