onsdag 11 maj 2011

iPad, skor och kaffeOK...kanske inte en frukost blogg... det här är vad jag har att bjuda på idag, kaffe med mjölk...
(tvungen att testa kameran på iPaden ...)Oj vad det händer massa trevliga grejor nu...ni anar inte :D
Det bästa i rangordningen får nog ändå bli att illamåendet släppt, när det släpper blir allt bättre, allt. Den här gången har det bytts ut mot rinnande ögon, men det skiter jag i om jag
slipper illamåendet. När ämnet ändå är uppe, någon annan cellgiftspolare som har problem med ögonen och näsan? Jag blöder mycket näsblod och har gjort sen jag började med gifterna men när ögonen börjar svullna upp och rinner så börjar näsan också, påminner väldigt mycket om pollen allergi, men jag har aldrig haft det förrut. Man kan kanske utveckla sådant fast man e vuxen? Jag vet inte....

När illamåendet släpper, släpper också min enorma aptit, jag blir inte längre hysteriskt hungrig hela tiden utan mera normalt och jag behovet av att tugga på ngt oavbutet försvinner. Tycker det ser ut som en del vatten kanske lämnat kroppen också, men jag vet inte, kan vara min positiva JIHO känsla.

Det andra himla roliga i mitt händelserika liv är iPaden som jag testar för första gången nu....oh va roligt. Jag är kär, det tog två sekunder.

I går var jag ute med en av mina äldsta och käraste vänner, hennes kompis, min syster från Hälsingland och åt middag på Victoria i Kungsträdgården.Mycket trevligt, vi var inte ensamma där just igår, högsommar värme är något som alla gillar tror jag. Maten va OK, men sällskapet fantastiskt. Sen tog vi ett glas på Skybaren och tittade ut över Stockholm när solen gick ned. Jag älskar den här stan, den är så fin. Och jag älskar att må bra och kunna träffa mina vänner. Nu vill jag bara bli pigg också. Jag har blivit tröttare och tröttare och nu måste jag vara tröttast. Jag orkar när jag orkar, sen är det kört... Och när det är kört, är det riktigt kört. Ingen sömn i världen rår på tröttheten. fattar inte hur jag ska kunna avgöra hur mycket jag orkar jobba... hur har ni andra gjort? Jag kan ju inte bara gå och lägga mig på jobbet när jag blir så där tvär trött....hur gör man då?  Ringde min kontakt sjuksköterska här om dagen när jag bara kände att jag var lika trött efter tio timmars sömn som när jag la mig dagen innan och fick lite panik. Jag frågade om jag kunde äta vitaminer eller rosenrot eller nått, jag kände mig desperat. Men nej.... Nej de rekommenderar inte några sådana preparat efter som det inte finns någon forskning på hur cellgifterna integrerar med dessa. Men när behandlings cykeln är över (på torsdag...eller nästa torsdag eller när det nu blir) då e jag fri att mixa hejvilt med andra preparat. Annars gör ju också det här vädret att man blir piggare av bara farten. I går var det bara en sån jävla skön dag, rakt igenom skön, på alla sätt. Gillar't!
Hmm... känns som en utopi att jag skulle kunna kränga på mig
dom här l... mina fötter är f**ked up totalt, jag får skavsår
av skor jag haft i åratal... måste vara att de svullnar efter tio minuters
promenad. Men någon gång ska jag bli bättre, och då väntar dom
här på mig. OK, inte mitt bästa köp, inte ett par Louboutin...men lite
små söta...eller..jag vet inte. Men dom står och väntar.

Nu till ämnet ögonfransar...ni som har ögonfransar ska vara riktigt nöjda, man tar det för givet som så mycket annat, men FAN va jobbigt det är utan, och gud va fult det är...
Jag är utbildad makeup artist och har satt ett par fransar i mina dar, men då med utgången att det redan finns fransar. Och jag kan nu tala om att det är inte samma sak att sätta fransar på ett öga som är naket, det är grymt mycket svårare, och ser grymt mycket mera fejk ut. Jag kommer inte att använda mina lösögonfransar, jag får fortsätta att sminka ögat så bra det går utan fransar. Jag har en lång frans på ena ögat....alltid nått :)Dom borde väl börja växa ut snart också? Eller.....

Och nu hade jag några bilder som skulle in här, men jag får nog läsa på om iPad, för det verkar inte funka.....hmmm. Då är det bara att plocka fram datorn och åtgärda problemet!
Åtgärdat.

Nu önskar jag alla en kanondag!

14 kommentarer:

 1. Hej Ida!

  Hoppas att du också får en kanondag!

  Jag tänkte bara kommentera det du skrev om pollenallergi - jepp, det kan man utveckla i vuxen ålder, det är jag ett levande exempel på.

  Ville egentligen bara önska en bra dag!

  Kram

  lizen

  SvaraRadera
 2. Dom där gifter gör ju att håret försvinner, och det har vi som tar kuren märkt. ALLT hår även det som håller tillbaks snoret i näsan. mina ögon var ömsom torra ömsom rinnande, köpte ögondroppar på apoteket tyckte det det blev bättre men inte bra. Fransarna ?? kanske 1½ -2 mån efter sista kuren.
  Var försiktig med hälsokostpreparat, finns en hel del som interagerar med medicinen mot hormonell BC. Hittade en lista som jag mailar till dej, tror inte jag kan klistra in den här. oteknisk!!! Njut av värmen, Kram

  SvaraRadera
 3. Tror jag hittade sidan på nätet, håll till godo.

  http://www.ltkalmar.se/Documents/H%C3%A4lsa%20&%20V%C3%A5rd/L%C3%A4kemedel/L%C3%A4kemedelskommitten/Interaktioner%20med%20naturl%C3%A4kemedel-Lathund-v3%202.pdf

  SvaraRadera
 4. Lizen o Carin: Tack... Kanske är en blandning av gifter o pollen....

  Carin: Gingsen verkar ju bli uteslutet för all framtid.....

  Kram på Er!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har oxå problem med rinnande näsa och rinnande ögon och nu när det är full pollensäsong är det värre än vanligt. Jag har peppar peppar fått behålla de flesta av mina ögonfransar och det är jag tacksam för.
  Vilka häftiga skor - hoppas du kan använda dom snart utan skavsår.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Vilket gift har du fått? Det är väl säker oxå som Carin skriver att allt hår som flimmerhår o lik oxå försvinner så kanske man kan bli känslig mot pollen även om man inte brukar vara det, det finns ju inget stop då.....
  Jag hade mina fransar kvar under Fec sen när jag bytte till taxotere försvann dom :(
  Kram

  SvaraRadera
 7. Looove the shoes. Hoppas du får använda dem snart!

  Javisst kan man få pollenallergi i vuxen ålder. Fick mitt för ett par år sedan. Nu vet jag inte vad som är vad. Biverkningar eller allergi. Provar med ögondroppar och allergimedicin (Clarityn) tycker det hjälper något. Även mot handklådan jag hade innan.

  Det låter som du får bättre och bättre dagar. Underbart Ida! Tänk att du tagit din sista shot! Längtar till den dagen.

  Kram och ha en underbar dag nu

  SvaraRadera
 8. Jag har fått fem kurer med Epirubicin, Taxotere o Avastin i de tre sista och har nog tappat det mesta näshåret så visst är det fritt blås både in och ut :) Jag har haft min pollenallergi i många år och allergimedicinerna hjälper åtminstone lite grann.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Min kompis som har tagit cellgifter till och från under snart 5 år. Har ofta rinnande ögon och rinnande näsa har ständigt med sig klinex så visst de borde vara en biverkning.

  SvaraRadera
 10. Hej Ida
  Det tog ca tre veckor efter sista beh. innan mina ögon hämtade sig. Eftersom jag inte heller har ögonfransar var jag övertygad om att det berodde på att all skit i luften åkte in i ögat- men det tror jag inte längre. Nu - 6 veckor efter sista- kan jag känna små stubbiga ögonfransar. MEN de gör mer nytta än man kan tro:)) När man sminkar sig med eyeliner så stannar den kvar istället för att rinna ner i ögat- hm..om du fattar hur jag menar?? Man ser liksom frisk ut. Tröttheten försvinner sakta men säkert! Det går fortare och fortare och helt plötsligt är man pigg;)
  Kan du inte börja jobba 25% och sedan höja det så snart du känner att det funkar- säkert väldigt snabbt! Idag har jag varit ute och sprungit för första gången. JÄKLAR VAD HÄRLIGT!! Men det kändes som mina ben vägde 100 kg- ha ha- överkroppen och huvet ville mer än benen- men de ska nog bli besegrade;)) Kram på dig du party pingla som minglar på skybar en "vanlig" tisdag- ha ha

  SvaraRadera
 11. Rinniga ögon av Taxotere - japp. Så blev det för mig. Hade ständigt näsdukar i högsta hugg. Det tog några månader efter avslutad behandling innan det gav med sig. Fortfarande kan jag få rinniga ögon om det är väldigt ljust ute eller om det blåser. Tror slemhinnorna tar lite tid på sig att hämta sig. Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Ständigt blod i näsan med påföljande sårskorpor var det här! Fått 4 EC + 4 Taxotere o där rök ögonfransar å ögonbryn. Med detta konstant rinnande o svidande ögon. Troligtvis pga skadade slemhinnor o dessutom utan ögonfransskydd.

  Nyss hemkommen efter avslutad cellgiftsbehandling! 8 av 8 gjorda wiiiii!!!!

  Stor kram till dig Ida o tack för din fina och inspirerande sida!

  /Maria

  SvaraRadera
 13. Är också mitt under cellgiftsbehandling och har för första gången i livet fått världens pollenreaktion...min läkare sa att eftersom slemhinnorna har påverkats att alla mediciner är det lättare att kroppen ger symptom på pollen även om man normalt inte har det. Äter receptfri allergimedicin nu och det har blivit SÅ mycket bättre med ögon och näsa...:)

  SvaraRadera
 14. Nässprejen Nozoil = sesamolja lindrar besvären i näsan.
  Om du kan fortsätta vara helt sjukskriven ett tag, så kan man efter överenskommelse med försäkringskassan arbeta det man orkar och skicka in blankett med dagar och timmar man har arbetat, så gör de avdrag på sjukpenningen för detta.
  Lycka till Margot

  SvaraRadera