tisdag 3 maj 2011

Usama är död och det snöar.

Anledningen till denna bild i morse var för att jag tyckte det var lustigt med de röda bilarna.  På min gata i stan får bara röda bilar parkera.... typ. Konstigt på nått sätt, varför har de samlats just här liksom...
Anledningen till denna bild är inte de röda bilarna... men något förändrades från det att jag spottade de röda bilarna, till att jag återvände för att fylla på kaffekoppen. Finn ett fel.
Jag blir så glad att det funkade idag med hämtning att jag blir tårögd, så lite ork finns det i min kropp just nu. Men jag väntar på bättre tider, jag ger inte upp, det är så nära så nära. Vet inte hur det är med värken idag, ev lite bättre än igår, vet inte. Jag föredrog de tidigare två gångerna när det var mer som träningsvärk än som värk, det är rätt stor skillnad på dessa två inser jag idag.

I morse när jag lämnade Holly på skolan och skulle åka hem ställde jag mig och väntade på en innerstads buss. Det kom fram en äldre dam och undrade om jag besvärats av en kvinna som gick runt och bad om pengar, det hade jag, men jag lägger inte så mkt energi på att fundera på vad jag tycker om det eller varför denna kvinna behövde pengarna, men den äldre damen var märkbart upprörd och rädd.
Jag pratade lite med henne och sa att hon nog kunde vara lugn, damen som var på jakt efter stålar sågs inte till längre. Jag hade så ont i min kropp att jag nästan började bli lite irriterad på den rädda kvinnan och tänkte att "men herregud, let it go old lady". Jag orkade inte riktigt prata, men var givetvis vänlig och förstod att det hon behövde var mitt stöd om den pengatörstiga kvinnan skulle återvända till busshållplatsen. Sen säger damen helt plötsligt " ni har det bra ni som är unga och friska... själv ska jag till sjukhuset, ibland får jag åka dit, idag är en sådan dag, var ska du?" Jag svarade "hem".

Ja visst har vi det bra vi unga och friska människor. Vi har det så bra att det borde vara förbjudet att ha det så här bra som vi har det. Vi är friska och orädda för tiggare, vi är odödliga helt enkelt. Och jag älskar det. Vi tar hand om våra familjer och barn utan att klaga, är glada och nöjda hela tiden, livet leker och ja, det är toppen helt enkelt. Vi har inga bekymmer, vi unga och friska. YAY!
Man ser det cortison röda på näsa och kinder, dock har jag på den  här bilden som är några dagar inte ännu fyllts på med allt vatten, så jodå, man kan tom se risigare ut än på denna bild, tro mig. 

 Ibland undrar jag varför jag ger mig själv kängan att lägga ut en bild som denna, men det här är ju exakt vad det är , OXÅ. Det finns peruker och smink, positivt tänkande, men så här är det att vara jag just nu. Det var rätt längesen jag skrev om det här med utseendet, och jag orkar kanske inte bry mig så mycket längre, men jag måste också erkänna att jag faktiskt SKRATTAR åt mig själv i mellan åt, jag bara måste skratta, jag ser för jävla rolig ut. Ibland vill jag gråta, för återigen, jag ser för hemsk ut. Eller vad man nu ska säga... jag ser inte ut som någonting, man är liksom ingenting utan hår, fransar och bryn... blank. Och hade man issues med ev små nya rynkor (inte för att jag hade en enda sen tidigare....eum..) sen tidigare så är det inte enklare nu kan jag säga, när allt blir vääääldigt synligt. För att inte tala om hur stor näsan ter sig på detta nakna fejs. Naket, svullet, rött och utlämnat. 

8 kommentarer:

 1. Hm, ja vad säger man... tänk att alla tror att allt är så lätt för att man är "ung" och att ung skulle vara detsamma som frisk! De där orden har jag oxå fått ta emot och frisk kan vara en definitionsfråga antar jag.. Jag har inte cancer och kan inte sätta mig in i hur det kan kännas men kämpar istället med en ryggsjukdom som jag opererats för och istället för att va ung och frisk känner jag mej gammal och skrupplig och och ja... vet inte vart ja vill komma.. kände igen mig i de där med ung och "frisk"...

  SvaraRadera
 2. Hej Karolina. Ja, det är så klart en definitionsfråga, och alla upplever saker och ting olika, men man ska passa sig för att dra alla över en kam, och för att vara så säker på att man har det värst alltid, jag blev bara så irriterad på hennes inställning, hon verkade hur pigg som helst men trängde sig ändå glatt före och tog sista sittplatsen på bussen trots att det var många som borde fått gå på före henne. Sådana där människor får mig att vilja stå upp tills jag dör, det är tur att man möter dom ibland när det är som värst ;)
  Låter verkligen inte skoj med din rygg?! Kan du bli bättre? Kram !!

  SvaraRadera
 3. Ja vem vill inte vara ung och frisk, iallafall frisk ;)
  Du är inte alls ful, du är en vacker kvinna, med eller utan hår!!

  Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 4. Råkade av misstag radera den här kommentaren, inte meningen


  Kärlek och trots! har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Usama är död och det snöar.":

  Jag tycker du är söt på bilderna. Du är klasiskt vacker och passar faktiskt i skallighet ja om man nu kan uttrycka sig så... Det låter egentligen urdumt men du är int ful på nåt sätt tvärtom... Men det skall oxå sägas hade det varit jag som satt där utan hår och allt hade jag inte klarat att vara hälften så positiv som du är Ida!

  Jag förstår att du längtar såå mycket efter hår, ögonbryn och att se ut som vanligt.
  Jag har en kronisk sjukdom chrons (jävla skitsjukdom) som jag har döpt den till. Den går i skov och man får djupa sår i tarmen vilket resulterar i enorm buksmärta och våldsamma diareér. Jag har ätit långvarit kortisonkurer och fy fan vad knäckt jag varit över viktuppgång och rött månansikte. Dom ville jag skulle äta cellgift men det slapp jag undan. Sjukdomen vände då. Annars hade det funnits en risk för håravlossning för mig med. Min sjukdom finns alltid i kroppen och kan inte läka ut, men jag vägrar låta den styra mitt liv. Hoppas det snart vänder hos dig, tänker på dig och skickar lite styrka genom bloggen! Kraaamar!

  SvaraRadera
 5. Lisbet: Det där med ålder är högst relativt som allt annat.... min syster la tidigare upp en bild på mig i sin blogg och skrev något i stil med " tänk om man får se ut så här när man är så gammal".... först tänkte jag "oj, tycker hon att jag är SÅ gammal? Men sen så tänkte jag tillbaka, jag har också varit nitton... och jag var fast övertygad om att livet måste ändå vara slut vid 25 :) Nu vet man bättre så att säga... Men det är ju hur gulligt som helst, jag tyckte det var så sött och jag är glad att hon tycker jag e OK fast jag e "så gammal" :) Jag var hur som helst yngre än den här kvinnan, men hon var kanske lite friskare än mig.. iaf idag ;)

  Kärlek och trots! Jätte trist att du råkat ut för chrons! Vet inte riktigt vad jag ska säga :( Har hört att de ibland behandlar med cellgifter, men hur bra kan det vara för just tarmen eg? Och för att inte prata om kortisonet och tarmarna... burr :-/ KRAM

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Var ett tag sen jag kommenterade hos dig nu... Jag har fullt upp med att åka långa mil till strålningen varje dag. Jag är lite trött, men vill gärna peppa dig med att det är "a piece of cake" om man jämför med cyton!
  Du är fin utan hår med, fast visst är det intressant att gå förbi speglen och inte känna igen sig själv! Som väl är verkar det faktiskt som att hårväxten kommer tillbaks. Gissa var det har börjat växa först? Hrm...benen...just där man har längtat efter att få tillbaks håret =S

  kram Anna (bränn)

  SvaraRadera
 7. Anna! Hej på dig. Ja, det är för jäkla skönt att det är " a piece of cake" med strålningen! Jag är inte rädd för den, eller rättare sagt, allt känns som småpotatis efter den här cellgiftsdöden. Jag blir liksom lika plågsamt chockad varje gång biverkningarna slår till med hårda handsken, för att sen glömma bort det lika fort. Sjukt hur det funkar. Hur många stekningar har du kvar?? Förstår att du e trött! Bara resan måste vara lite påfrestande? Jag har turen att ha skapligt nära till strålningen.
  Jag känner mig verkligen inte fin utan hår, och inget pepp i världen kommer tyvärr att hjälpa till med det ;) Ja, jag skrattar som sagt ibland när jag ser mig själv i spegeln, det är en sån vriden känsla att kolla på sig själv och inte riktigt fatta vem det är...

  Så klart det kommer på benen först?! Haha... så klart, varför få några fördelar liksom...

  KRAM

  SvaraRadera
 8. Hej igen,
  av 25 "stekningar" har jag kvar 15. Börjar bli riktigt solbränd på det utsatta området nu (;

  kram AC

  SvaraRadera