söndag 15 maj 2011

Kontaktannonser och dieter

 Seriöst. Jag är så glad att jag inte har bil, jag hade aldrig kunnat parkera som mina grannar kan, om ni läst mina tidigare inlägg så förstår ni, det pågår någon form av färgtetrisparkering på min gata.
Här om dagen var det 6 nyanser av grått... Idag har det smugit sig in en svart taxi bland de 6 nyanserna av blått, men ändå...

Pigg och glad idag efter en trevlig kväll hos Jensen (tack K, C, J & L) men nu undrar jag, solen, var är den? Betyder det att man inte behöver skynda sig ut, ingen sol, alltså kan man stanna inne? Hmmm, soft.

Så. Dieter. (Icke att förväxlas med bantning!!) Jag funderar på det här. Jag vill gå ned de kilo jag gått upp pga av cellgiftsbehandlingen med tillhörande mediciner som hjälpt kroppen att samla på sig fett som jag inte bjudit in själv. Jag vill helt enkelt komma i mina kläder igen. Min garderob är väldigt begränsad nu, och jag önskar icke skaffa mig en ny, jag vill använda den gigantiska som redan finns.
Ni är väldigt många som kommenterat och som skrivit mail till mig som upplever att det inte händer ett skit på viktfronten, och många, de flesta har som jag gått upp rätt många kilon under behandlingen. Jag kan ju bara gissa att äter man antihormoner så kan det vara svårare...jag har inte läst på, men har hört i andra sammanhang att när man klivit in i klimakteriet har man av någon anledning svårare att bli av med kilon. Och det är väl helt enkelt det som händer med oss stackare som ska äta dessa tamoxifen eller va fan dom heter (inte alls bitter....) Vad jag förstår har även taxotere någon antihormoneffekt? Det verkar i alla fall min kropp nu efter sista behandlingen ha förstått...
Jag har i alla fall ett par veckor kvar innan jag måste börja äta piller, så jag skulle vilja starta det hela innan...


Nu till det kluriga. Jag kan inte röra på mig ordentligt, så äta som vanligt och röra på mig som är min melodi kommer inte att fungera på ett tag. Så fort jag kan ta en löprunda eller börja spela squash så kommer jag att återgå till "sunt förnuft metoden". Men vad gör man tills man kan röra på sig? Jag är inte
sugen på LCHF, tror och har ju sett på människor att de går ned i vikt, men jag tycker det verkar skitläskigt att sätta i sig fett på det viset och dessutom ser det jäkligt äckligt ut. Jag skulle inte klara av det.
Vad gör man då? GI? Skriv gärna och tipsa om vad som fungerat för er.
Sen undrar jag en annan sak. Ni som fått taxotere, har ni bundit mycket vatten i kroppen? Jag är som en vattenfylld ballong och undrar när den kan tänkas spricka.

Tamoxifen, jag kommer att hata skiten i alla de fem år jag ska stoppa det pillret i munnen. Och nu har vi kluringen #2. Hur i helvete ska jag komma ihåg att ta det varje dag? Alltså, varje dag i fem år? 1825 dagar, typ. Suck.

Nu till det roliga. Jag har kanske märklig humor, men det här är kanske något av det roligaste jag vet, när  förortstidningen kommer och jag får läsa kontaktannonserna. Som ni kanske förstår läser jag dem inte för att hitta nått att ragga på, utan endast för det höga nöjets skull och konstaterar samtidigt att det inte alltid är lätt att hitta rätt.....

Tråkig, röker, tar medicin, ingen sprit. Toppen.

Galon? Som i galonbyxor?

"som önskar tillrättavisas på ett vänligt vis" HAHAHA

Så här brukar jag sitta hemma och tänka "man skulle ha
identiska enäggstvillingar som polare, det vore cool,
jag ska nog annonsera efter ett par"

14 kommentarer:

 1. Jag tycker du ska prova LCHF men utan att vräka på med fett. Jag gillade heller inte hela fettkonceptet så jag skippade det, men visste att om jag nu ville ha vitlökssmör till köttet så var det ok. Fördelarna med LCHF är enorma tycker jag själv. För det första, ät vilken sallad du vill, till vilket kött du vill, i vilken mängd du vill. ha lite dressing på salladen. Det som är viktigt här är att verkligen försöka utesluta ALLA kolhydrater utom de som kommer från fibrer (de tas ändå inte upp utav kroppen) Så det finns bröd man faktiskt får äta. Om du utesluter kolhydrater så mycket du bara kan, så kommer du du i början tappa massor av vikt när kroppen använder de kolhydratdepåer som finns i musklerna, för kolhydrater binder extremt mycket vätska. Sen när glykogen/kolhydratdepåerna i kroppen är slut så kommer du som vanligt äta dig mätt, men på annat än kolhydrater och då måste kroppen börja ta av fettlagret. Mycket effektivt och jag tycker du ska ge det ett försök, 1-2månader iaf, men man måste vara strikt, fuskar man en dag så fylls glykogendepåerna på och vätska binds upp igen.

  Lycka till
  /Danne

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen nåt skumt med parkeringen :)
  ang. Tamoxifen, jag har en påminnelse i mobilen varje jäkla dag, som jag sen trycker bort när jag tatt pillan. Jag är ju jäkla glömsk. annars får man köpa en dosett, men tycker det är pensionärsvarning på det. :) Hur går det med bisvärmen?? Ha en fin dag ,Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Danne! Tack. Jag trodde faktiskt att poängen med LCHF var att vräka i sig fett? Men man kan alltså dra ned på det.... Vad är det för bröd man får äta?
  Men om man nu lyckas med denna diet, och sen vill börja äta vanligt igen... går man då upp i vikt direkt?.. Hmmm..
  Jag måste fundera på det här, det kanske är värt ett försök....

  SvaraRadera
 4. Carin: Ja, alltså dosett går bort...;) Men påminnelse i mobilen kan ju vara bra. Jag är lite... kanske inte så glömsk, men tankspridd, jag kommer dra hemifrån varje morgon och missa att ta dom. .. jag är helt säker, jag kan mig själv..

  Jo, dom solitära bina har hållt sig lugna de sista dagarna. Kanske håller de på att ge sig? Jag vet inte. Jag är rätt dålig på det där med blommor och bin ;)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej igen,
  Det sägs att man blir mätt utav fett och att man därför äter mindre. Men jag blir mätt på gott kött och sallad också, så då behövs inte extra fett.
  Det finns flera bröd man får äta, men man får kolla så det på innehållsförteckningen står: "Kolhydrater 50g,
  varav sockerarter: 0g"

  och sen att kostfiber är så nära 50g som möjligt. Då vet man att det inte innehåller socker, eller vitt mjöl (stärkelse)
  Det är inte hela världen om det står att t.ex. 3-5g från sockerarter men helst ska det stå 0. Kolla så grovt bröd du kan hitta. och fall inte för "inget tillsatt socker" det kan fortfarande vara massor av kolhydrater från både socker och stärkelse i brödet, måste kolla innehållsförteckningen.

  Och nej, när du sen kan ut och röra på dig igen, och får in den rutinen så kan du gradvis börja vänja dig vid kolhydrater igen. Många tycker dock att de mår bättre utan kolhydrater även när de nått sina mål. Men så länge man gör av med mer kalorier än man sätter i sig så är det ju lugnt. Men lite vätska kan man nog lägga på sig igen om man börjar sätta i sig kolhydrater som bara den efteråt, men det är inte jättemycket. Använd din "sunt förnuft" metod efteråt så går det nog bra ska du se.

  /Danne

  SvaraRadera
 6. Jag går också o funderar på vart vikten är på väg (ngt varmt ställa ..)O

  Är tacksam för tipsen och funderingarna i din blogg Ida !

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara kontaktannonser:) Jag tror jag ska kontakta mannen som vill tillrättavisa sin kvinna! En fet tillrättavisning på pungen ska han få! Jävla typ! Jag tänker på de små pillren som något positivt- pratar snällt med dem och ber dem ödmjukast att göra sitt jävla jobb;)

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag har kört en detox tre veckor, det känns otroligt fräscht och sunt. Klarar inte LCHF, även om jag vet att man kan variera mycket så blir det för mycket av sånt som jag rent principiellt tycker man ska äta lite av. Detoxen är lite typ av stenåldersdieten, lätt, inga begränsningar i mängd mat. Mycket frukt och bär, ekologiskt. Antioxidanter. Inget vitt mjöl, ris, bröd, pasta etc. Inga halvfabrikat, typ bacon. Inget socker. Men massor av grönsaker, linser, lax, olivolja, nötter och frön. Ägg och kyckling funkar också. Hemgjorda smoothisar utan socker med frysta bär, nötter och minimjölk, superfrukost! Gick ner 4 kg på tre veckor och har sen fortsatt att äta mindre kött och skitprodukter för kroppen som chips och sånt. Skippade även alkoholen i tre veckor.

  Lycka till, hoppas du bara mår bättre och bättre och bättre!
  Kram från Maja

  SvaraRadera
 9. Maja: tack för tipsen! Låter också som nått för mig faktiskt... Den gemensamma nämnaren verkar ändå vara att skippa pasta, bröd, o allt m vitt mjöl, undvika socker....
  Kram!

  Kattis: ja, dom better do the frikn job.... annars jävlar! Och jag ska kontakta galon mannen... jag älskar att hoppa i vattenpölar..... ;)
  Kram!

  Karin: Ja, vart fan e den på väg liksom... till Nya Zeeland, eller går det att komma längre bort ;-/ Jag funderar en hel del, en bråkdel hamnar här, och jag är glad att det kan hjälpa någon, tror många av oss funderar i samma banor :)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Ja det är något med parkeringen där utanför. Jeez...

  Och kontaktannonserna HA HA HA HA du har för härlig humor!

  Vikten. Jag har ätit LCHF i ett år. Den är bra/var bra för mig på många önskvärda sätt, varför jag en gång började. Sen mådde jag bra. Hela tiden med den. Sen när jag hade slutat med den, ett halvår senare fick jag diagnosen...(nej, jag vill inte skrämma dig! vill bara säga det) Det här med livvstil och kost och cancer du vet... Vad ska man tro.

  LCHF är jättebra för att gå ner i vikt. Man blir mätt, man har ork, man kan äta varierat. Men kolla om du hittar något kring cancer och LCHF kanske. Jag tror inte det är så lätt att säga varken det ena eller det andra (som i mitt inlägg tidigare, försökte jag säga det) och du kommer nog inte att få några svar. Det som är bra med det är att LCHF är inte svårt. INget vägande och räknande. GAnska sunt tankesätt, lätt att följa: inget socker,(också sockriga grönskaker ska man ta bort) inget mjöl, ingen pasta, potatis, etc annars kan du äta upp det som serveras.

  good luck friend :)

  SvaraRadera
 11. Sallad och kött/kyckling/skinka av nåt slag har funkat allra bäst på mig och nån sås till. Ägg till mellanmål istället för frukt gör att man blir lite mättare.

  Måste inte ätas varje dag i veckan, kan ju fuska på helg men att utesluta pasta så mycket som möjligt. Potatis däremot går bättre (gärna sötpotatis som tydligen ska hålla en mätt längre), det är inte lika mycket kalorier i det som i pasta tror jag.
  Undvika all form av godis/snacks/pizza/hamburgare och bröd. Och alkohol.

  Det här har oftast räckt för mig, då rasar jag ett par kilo direkt oavsett om jag har kortison eller inte.

  SvaraRadera
 12. Ps... Helena säger en grej här uppe som man bör ha i åtanke. Jag fick veta att kosten kan vara en utlösande faktor för bland annat autoimmuna sjukdomar (nåt jag själv verkar ha drabbats av) och när jag råkade ut för det körde jag på en sk proteindiet, där jag åt mest protein och nästan inga kolhydrater alls. Man undrar ju... sen hände en massa andra saker i samma veva som kan ha varit den utlösande faktorn.

  Så... jag tror att en varierad "lagom" kost är det bästa, och sen plockar man ut det bästa av ens sunda förnuft (godis i stora mängder blir man inte smal av - det är nåt jag själv försöker lära min kropp! ;) ) och blandar med en gnutta nyfikenhet att prova nåt nytt.

  SvaraRadera
 13. Very nice post beholde poste sånt ...!!

  SvaraRadera