måndag 9 maj 2011

Solitära bin

Dagen frukost. Ska starta en frukost blogg
i stället för den här cancer skiten... ;)


Ringde Anticimex som min hyresvärd bett mig göra ang de 200 getingarna på min balkong som faktiskt stört de härliga soliga kvällarna en vecka nu, när jag öppnar dörren svärmar de fram och kommer in, och det går liksom inte att sitta ute. MEN, se där hade jag fel. Enligt anticimex är det för tidigt för getingar (kanske, nästan, förmodligen) så de tippar på att det är "solitära bin". Solitära bin är helt harmlösa, och har sina egna bon, de bor alltså inte alla i ett bo. (oviktigt vetande, men ändå) 
Men summan är ändå att jag inte kan sitta ute, jag skiter i om dom inte sticker mig, det är rätt obehagligt att ha dessa solitära flygare i ansiktet, och i lägenheten också för den delen. Men, jag får gilla läget helt enkelt... undrar när dom slutar att flyga runt...  Eller... om jag ställer ut en blomma eller flera, kommer det
att uppkalla deras uppmärksamhet i stället? Solitära bin..... aldrig hört talas om, jag trodde det fanns humlor och getingar, that's it. Nu vet jag bättre.


Har fått ett munsår. Typiskt, nu när jag får slappna av lite. Så är det alltid, på alla happenings har jag ett stort munsår, det är precis som om min kropp bara måste avsluta alla jobbiga grejor med ett stort härligt svulstigt munsår, pricken över i, grädde på moset. 
Illamåendet vill inte ge sig. Sitter här och känner efter lite extra...kanske är det liiite lite bättre idag? Eller?
Im not sure. 

I går hände det... tanden, den första, den ramlade ur, bara sådär. Hon kände ingenting, bara tog i den och den lossnade. Hon började gråta, och förklarade för mig sen att hon grät av lycka :D Hon sa " jag grät för att jag var glad, jag blev liiiite chockad" :) Min lilla tjej... med fösta lilla gluggen. 
Jag tror inte jag är ensam om att tycka att det går lite för fort nu, mitt barn växer lite för fort just nu tycker jag, går det att stoppa?
Söndag hos tjejerna Wilson. Pizza och Harry Potter.

5 kommentarer:

 1. Gillar din frukostblogg ! Fast den får inspirera mig till en färgrik lunch idag istället..blev jättehungrig av din bild..

  Hoppas du får en bi-friare dag idag.

  Karin

  SvaraRadera
 2. Om du får ett svar på om det går att stoppa och hur, säg till mig. Här går det oxå på tok för fort!!!!!!

  Lycka till med de solitära rackarna

  SvaraRadera
 3. Verkar inte funka att kommentera längre ??

  SvaraRadera
 4. mmmm..ljuvlig frukost...hemska flygfän. Hoppas du blir kvitt dem snart.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Frukostblogg låter kanon.
  Solitärgetingar har jag heller aldrig hört talas om. Skumt
  Tazz&Kram

  SvaraRadera