onsdag 18 maj 2011

LCHF= Damn va tråkigt.

Nä, LCHF e inte min grej. Dessa problem är de stora: 1. Jag gillar inte fett. Alltså, det smakar helt enkelt inte bra i min mun och tycker att jag mår illa när jag ätit det (om fettet inte kommer i form av chips, pommes eller deepfried chickentenders med dippsås ;). 2. Det finns inget att äta som känns OK och kul till frukost ( i min värld) 3. Är redan trött på ägg, det har gått 4 dagar. 5. Jag är hungrig hela tiden eftersom jag inte kan äta så mkt som kanske behövs av det feta, så jag äter typ bara salladen, och det blir jag inte mätt på. Moment 22. Men jag ska försöka att stå ut ett tag till... Dock har jag inte alls varit sugen godis eller chips utan bara på mackor och pasta :) Det är väl kanske också en del av sockerberoendet som gör att jag är sugen på sånt... vet inte. Eller så är det bara det där med att det är så jäkla trist med omelett när man vill ha en härlig macka :)
Måste kolla lite på nätet och få menytips... ett annat problem är väl att jag gillar allt som har kolhydrater i sig.. älskar bröd, pasta, pannkakor, gröt, frukostflingor med mjölk och bär, ja, you name it, it has carbs.

MEN SKAM DEN SOM GER SIG! Kanske blir lättare när man vant sig lite. Jag vägde mig idag, det var inte så mkt roligare än tidigare men iaf -1,1 kg (kanske lite mer för jag vägde mig med skor idag) nu ska jag hålla lite bättre koll. Så, nu har jag bara 7 kvar.... :)
Det här med musklerna. Kände i morse att jag blir jätte trött i armarna när jag tex tar ner eller ställer upp porslin i köksskåpen. Armmusklerna har också fått sig en törn av taxens härliga gift. Jag undrar exakt vad det är som hänt där inne.. jag kände mig inte så här efter tax nr 2, bara nu efter trean. Det kan ju iaf inte vara permanent efter som alla blir av med besvären så småningom. Thank God...
Jag sprang i går... två kvarter för att hinna med bussen... jebus... det var inte kul, inte för mig, men säkert för de som såg mig springa.
Jag blev HELT SLUT... helt slut. Men jag hann med bussen, och det var det viktiga :) Dock ganska irriterande. Jag stöter på irritationen över situationen lite då och då, ett par ggr varje dag minst.

Har jobbat tre dagar i sträck. Oj oj oj. Jag är trött, har somnat framför barn TV varje kväll (alltså när min dotter kollat...) och sen varit lika trött igen vid nio, lika trött när jag vaknar som när jag la mig. Men det funkar. Det hjälper ju ändå inte att sova bort det trötta, då kan man lika gärna göra något, typ jobba :) Det är skönt också, att få någon form av rutin och framför allt att få känna sig som vanligt, även om jag ibland hinner bli livrädd och tänka "fan, det här går ju inte", men så kommer jag igen och det känns bra. Tröttheten är liksom... läskig på nått sätt, men om man är lite snäll mot sig själv och (i mitt fall med musklerna) försöker att inte springa fram o tillbaka hit och dit så blir man mindre trött, och låter bli att stressa så ger det också ett par extra timmar av lite energi. Känner också att hjärnan sovit ett tag och faktiskt också åkt på ett och annat gift och säkert blivit av med en del bra celler... jag har svårt att komma ihåg namn och små grejor som jag i normala fall faktiskt kan, och kan riktigt bra, sånt får jag fundera på rätt hårt vissa dagar. Kanske är en kombo av trötthet, för lång vila av hjärna, och det som i cancervärden kallas "cytohjärna". Men även detta ska ju ge sig (phiu.. )
Idag fick jag ett gäng sköna kollegor att skratta åt mitt peruktrick. Då är det liksom värt det. Jag skrattar själv åt det i min ensamhet, ska lägga ut en bild någon kväll, om jag vågar :)
Fick massage idag igen, fantastisk. Jag tyckte vi skulle knäcka lite, men det är tydligen inte att rekommendera när man gått på cellgifter, massage och triggerpunkter e OK. Jag kom på mig själv med att inte riktigt veta var jag har ont eller har problem med, men att jag är trött i armar och axlar, det visade sig att jag är stel i hela kroppen. Inte så konstigt efter att ha fått tre gånger taxotere... va fasen, har ju hasat runt här hemma som en liten sne och vind gumma. Mera massage, shit va skönt det är!

I morgon är det tandläkaren för min lilla tjej, hon börjar se ut som en haj i munnen, det växer dubbla rader tänder och inga tänder vill trilla ut... det blir således alldeles för många tänder där inne. Sen får hon följa med till jobbet, jobba lite, och sen avslutar vi dagen med en testsminkning av blivande brud. I morgon kväll kan jag lova att jag sover gott tidigt.
Ledsen att jag inte svarat på era kommentarer, det blir mindre tid för bloggande när man jobbar och är konstant trött, men jag läser alla, och blir glad för alla tips och funderingar!!

God natt!

7 kommentarer:

  1. Härligt att kunna ta kommandot och ge sig in i kampen om idealvikten. Jag har fått förbud att gå ner i vikt av min plastikkirurg. Det suger fett kan jag säga (hehe). Hade kommit igång med löpning och fått -2 på vågen. Nu var det raka besked. Absolut inte ner, gärna upp ett par kilo. Ingen rolig sits när man haft ett aktivt liv tidigare och en sisådär 8 pannor man vill bli av med... Bara lite avis :)
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Malin:Nyfiken, varför inte gå ned pga av plastikkirurgi? är det brösten.?

    SvaraRadera
  3. Heja dig ! Bra kämpat att jobba 3 dagar, hoppas du har det jobb som ger dig energi och inte bara kräver det ! Sorgligt nog har jag aldrig hört talas om någon kolhydrat diet, annars hade jag gärna tipsat om det.. är själv en pasta fantast och gillar också öl så det var inte lätt den gången jag föjde M. Montignacs icke-kolhydratdiet. Men visst gick jag ned i vikt..

    SvaraRadera
  4. Får ångest bara av att läsa om viktnedgång, jag älskar bröd, pasta, choklad och allt annat onyttigt.... jag gick inte upp ett gram under hela behandlingen men efter min behandling har jag ökat
    nästan 10 kg :(
    Att du har mer ont efter sista Taxen är inte alls så konstigt, du fyller ju på hela tiden, 1a omgången funkar det OK, 2a omgången får du mer påfyllning och 3e omgången ännu mer, det försvinner ju tyvärr inte i den takten vi får påfyllt... jag har fortfarande ont o armar och ben fast det är mer än 8 månader sedan jag fick sista Taxen. Jag blev ganska deppig när jag upptäckte att alla biverkningarna inte försvann utan tvärt om blev jobbigare och jobbigare när det gått 3 veckor och jag inte skulle ha mer gift, jag trodde att allt skulle bli som innan då men kroppen är fortfarande full av gift så det tar tid, idag har jag fortfarande ont, blir trött men mår så fantastisk mycket bättre, livet känns toppen, jag är medveten om att det kommer gå upp och ner och jag kan njuta i nuet :)
    Uj vad långt detta blev, kanske lite flummigt men jag är säker på att du kommer må toppen en dag, kanske inte i morgon men det kommer... Massor av Kramar från Lisbet

    SvaraRadera
  5. Till mig säger sköterskorna och läkarna hela tiden att jag inte får börja med ngn annan kost under cyto eller strålning. De menar att det inte är läge för en kostomläggning, då man behöver alla energi man kan få. Dessutom är de sååå positiva till viktökning under behandlingen...hrm... Å, jag som har härliga 10 kg extra nu )= Motionera bort kilon är inte ens att tänka på i nhuläget. Kroppen är trött och tung.
    Jag är lite sugen på att testa GI, fast vet inte hur jag ska klara mig utan bröd.

    - 1,1 kg så snabbt låter ju skönt!!!

    När börjar du din strålning?

    Kram Anna Bränn

    SvaraRadera
  6. http://www.lchf-forum.se/index.php

    Hej!
    Gå in här och läs och fråga på om allt som handlar om LCHF. Det är jättegulliga människor och man får alltid svar. Jag har kört i tre veckor nu och inte gått ner ett skit, haha! Återgår snart till mackorna jag också.

    Ville ändå ge dig ett länktips om du har svårt med LCHF. Ha en bra helg!

    /Mia

    SvaraRadera