måndag 21 februari 2011

Fransar & bryn

Kära medsystrar.... ni som fått 3X FEC & 3X TAX. När tappade ni bryn och fransar? Mina ögonbryn börjar bli lite glesa, men sitter ändå kvar till största del. Fransarna känns mer eller mindre oförändrade.
En del har skrivit att håret började växa lite smått under taxoterebehandlingen, hur har det varit för er?
Hur var biverkningarna under taxotere för er? En del har också skrivit att de mådde mindre illa av tax, men fick ont i kroppen i stället. Hur var det för er? Nu måste jag få något att se fram emot, kommentera gärna om era erfarenheter!

För er som längtar efter att skratta kan jag rekommendera Mia Skäringers show "Dyngkåt och hur helig som helst". Jag skrattade så jag grät. Tyvärr på bekostnad av hennes hemska upplevelser som barn, det kändes i perioder under showen lite jobbigt, men det här är väl hennes sätt att deala med det som inte gått rätt i livet. Åt god middag på Grill Ruby i Gamla Stan med mamma, Hannah och Per. Tack för igår, det var en riktigt trevlig kväll!

7 kommentarer:

 1. Hej! Jag tappade bryn o fransar efter första eller om det var andra taxen. Jag har för mig att det var mindre illamående men attans vilken smärta.. Den minns jag.. Håret började växa under taxarna o det fick jag behålla, men som sagt, fransarna försvann. Det tog inte så värst lång tid innan de växte ut igen. För min del blev det inte så viktigt med tanke på att jag gått igenom operation och cyto och var på gång med strålningen samt att håret började växa.. Det var stort!
  Medsysterlig Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Ida!
  Jag har fått 3 FEC, men får 12 taxol istället för taxotere. Tappade inga fransar eller bryn under fecen, men har tappat nästan hela brynen och fransarna är riktigt korta och glesa nu under mitten av taxolen. Glädjande är däremot att det nu under taxolen börjar komma lite fjun på huvudet igen (=
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. har samma erfarenhet som Monne ang, bryn och fransar.Fick jävligt ont i lederna men mådde nog bättre på TAXen än på FECen

  SvaraRadera
 4. Mådde pyton av FEC och håret blev ett minne blott. Fransar och bryn glesades ut men fanns och det gick att använda mascara. När jag växlade över till Taxotere så försvann både fransar och bryn strax innan andra behandlingen var jag helt kal. Håret på huvudet kom fläckvis så jag körde med rakhyvel. Satt i Isvantar och issockar under droppet för att skona naglarna vilket var kallt, men jag har långa naglar och dem har jag fått behålla. Illamåendet var nästan obefintligt men skelett, muskel- och ledvärken som kom efter 4-5 dagar var väldigt jobbig. Kände mig som en 100-åring i kroppen. Det finns smärtlindring så att det går att fungera.

  SvaraRadera
 5. Hej Ida!
  Vet du, jag tror att vi upplever de här gifterna lite huller om buller. Jag fick Taxarna först men piller (Xeloda) paralellt under hela tiden. Istället för FEC fick jag "bara" CE,,,åsså X som i Xeloda då. Tappade håret efter andra Taxen...ögonbryn och fransar lite senare om jag minns rätt....Tånaglarna någon gång i slutet av strålningen....Värk i kroppen lite hela tiden men värst nu....Kanske beroende på mina fulgula piller (Femar i 5 år!!!!). Så, nu fick du lite att se fram emot.... Jo: Idag har jag gjort mamo och ultraljud för första gången som koll....ALLT SÅG BRA UT!!! Jippi!! Firade med en semla, så att mina åtta kilos påslag säkert ska sitta kvar....Hm... Kram och håll ut! Ninni

  SvaraRadera
 6. Tappade allt håret efter första FEC behandlingen, brynen tappade jag aldrig helt men dom blev och är fortfarande väldigt glesa, fransarna försvann och inget av mitt hår kom tillbaka förrän efter avslutad behandling.
  Jag fick mycket mer och värre biverkningar av Taxoteren, mitt råd är att ta all smärtlindring du kan få. Du kommer fixa detta, vi är många som klarat det och det kommer du med att göra, Många Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 7. Tappade inte bryn och fransar med Taxotere men håret for i omgångar, tillslut rakade jag av mig det. Mådde sämre under Tax, så jäkla ont i lederna, men superpigg pga kortisonet. Sedan under FEC for både bryn och fransar samt allt hår på kroppen. Mådde inte så illa utan värst har det varit med stelheten i benen. Har fortfarande ont. Fick min sista cell 18 Maj 2010.
  Det blir bättre, sen reagrar man olika.
  Du kämpar på bra, Kram

  SvaraRadera