söndag 20 februari 2011

Lungplus och Mia Skäringer

Varför har jag ingen lungplus... hade jag haft en hade jag sprungit idag. Men vad är det med minusgraderna? Kan det inte vara nog nu. Jag pallar -10 men inte -20. . . .
Mitt ex hade en på den gamla tiden, han kanske har den kvar.... men är det något man vill låna av någon annan? Mest troligen inte.... Undrar om det rent tekniskt sett är min... kan man kräva tillbaka något efter tre år? Nej, det verkar inte Ok ;) Ett minus med den är att det inte ser riktigt klokt ut, men jag kan knappas se värre ut än jag gör ändå.


Idag ska jag på Mia Skäringers show på Cirkus i sällskap med min syster Hannah, hennes Per och Mamma. Ska bli SÅ SÅ ROLIGT. Jag älskar henne, särskilt när det
gjorde Mia & Klara. Jag kan inte räkna upp något som jag skrattat så mycket åt. Ni måste kika på klippet jag lagt upp, bara ett kort kort, men ändå. Efter showen ska vi till Gamla Stan och äta, minns inte vilken restaurang, men bara att få gå ut och äta är ju ett plus :)
Eftersom det här var bestämt sen långt tillbaka så blev det samma helg som jag fick besök av syster Stina, men hon och H ska ta en dag för sig själva och gå på Bio. Nu sitter det en tjej bredvid mig i soffan och väntar på att klockan ska bli 15:40. Tänk vad väntan kunde vara lång när man var liten. Nu går tiden allt för fort.

Har ett litet blodprovs problem. Tanken är att vi äntligen ska åka iväg en sväng till min mormor på sportlovet. Skulle vara så himla trevligt att få lämna lägenheten för en stund. Så kom jag på att jag har minst ett blodprov att lämna den veckan vi skulle vara borta... hoppas det går att lösa. Jag förstår att de inte skickar blodprov från Hälsingland till KS bara för att jag vill ut och röra på mig, men kan jag ta det där och de kan analysera det? Hmmm... eller kan man helt sonika hoppa över det? Något att fråga läkaren på tisdag kanske.
Sist, ni kanske kommer ihåg, jag tänkte hoppa över det, men åkte i sista sekund och tog det. Min sköterska ringde mig dagen efter och undrade om jag glömt att ta blodprovet dagen innan för hon hade inte fått provsvaren. Jag hade lämnat det för sent för att de skulle få det i tid :-/ Så det är inte för skojskull, de inväntar det uppenbarligen av en anledning och analyserar det. Antar att det är viktigt.
Sen har jag väl den där jäkla PICCen då också ( ÅÅÅÅNGEST ÅNGEST ÅNGEST) och den ska vad jag förstår läggas om en gång i veckan. Jag är fast på nått sätt.... jag är fånge i min egen stad. Det måste gå att lösa, jag ska åka till Hälsingland och BYYYYYYN, punkt slut!

5 kommentarer:

 1. det måste väl gå att ordna, nåt sjukhus eller vårdcentral finns det väl i Hälsingland, sen går provsvaren via nätet. be att få en remiss med dej. Kram

  SvaraRadera
 2. Carin,

  Ja, det borde gå att ordna, men hade det varit så enkelt undra jag varför de iadg transporterar mitt blod till KS från det ställe där jag tar dem och inte skickar svaren som du skriver... kanske är lite stenålders här i stan :) Im not sure, eller så gör labben bara inga provsvar...men det är väl det lab gör? Well well.... jag ska såklart snacka med min onkolog.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. PICC-linen kan de lägga om på vilken vårdcentral som helst, bara du "förvarnar" dem! Åk och ha det så kuligt!! Because You are worth it!!!/Ninni

  SvaraRadera
 4. Inga problem att göra blodprover på annan ort. Be att få blodprovsremisser från ditt sjukhus att ta med dig. Jag bor i Norrland och var borta 10 dagar i södra delen av landet i somras, besökte 3 olika vårdcentraler (av varierande kvalité) för att lämna mina prover, 3 st mellan behandlingarna. Jag ringde närmsta vc från där vi campade och kollade de rutiner de har där, oftast var det drop in. De faxar provsvaren till ditt sjukhus och om du har för låga värden så ringer de dig för att kolla hur du mår. Klart du ska åka!
  Bc-syster Malin

  SvaraRadera
 5. Ja, jag har fått det förklarat för mig nu, jag borde helt klart lugnt och fint kunna åka iväg och ta mina prover på annan ort. JIPPIE

  SvaraRadera