onsdag 23 februari 2011

Kortison och viktuppgång

Tack för all peppning. Tyvärr är det i mitt fall inte kortisonet i sig som gör att jag väger mera, utan aptiten av den som gjort att jag ÄTIT upp mig nästan fem kilo på några veckor. Jag försöker att se det som något "litet" i sammanhanget, men det är lite svårt. Jag tycker det kan räcka med allt skit man ska behöva utstå ändå i den här cirkusen. Jag har heller varken råd eller lust med en ny garderob i en större eller flera strl större garderob.
Många tror att jag kommer att gå ned detta snabbt när jag är "åter i livet" men jag ska börja omg med hormonbehandling, och de som vet hur det är vet också hur svårt det kan vara att gå ned i vikt.....
Jag mår dåligt över att inte trivas med mig själv, och som de flesta har jag en måbra vikt, och det är inte den jag har nu, det vet jag säkert....

Givetvis är det inte bra att gå ned i vikt, så klart inte, och det är inget jag vill heller. Jag vill bara vara som vanligt. Men att det är dåligt att gå ned i vikt är inte samma sak som att det är bra att gå upp. Om ni förstår vad jag menar? Kortisonet gör en pigg, på ett sanslöst otrevlig sätt (kanske ett bra sätt också, jag har inte testat utan, och det har jag blivit avrådd från att försöka också... så förmodligen hjälper det fastän jag inte märker det för att jag inte har en aning om hur jag skulle må utan dom) sen ska det trycka tillbaka illamåendet, och bara med den vetskapen knaprar jag dom även om jag kan tycka att det kanske är lite många med 16st fem dagar i rad. Jag vet att det finns tjejer med samma behandling som mig som äter mindre kortison, vad som gör detta vet jag inte. Kanske är det bara det gamla vanliga orsakerna som tex "Varje BC fall är unikt"... vad vet jag...

Idag är det en mindre skitdag :)
Idag är en bra dag, även om i morgon är den värsta hittills i min hjärna. Jag ska få den i min värld fruktade PICC'en. Tredje behandlingen är inget jag ser framemot heller, men en liten sak om man jämför med den där satans silikonslangen som ska träs upp i armen och in ovanför hjärtat under tandläkarbedövning. Jippie, can't wait for it to be 08:05 i morgonbitti...  när jag tänker på cellgifterna i droppet och LUKTEN (som är förfärlig när jag sätter nosen åt droppställningens håll) av dem så vänder det sig i magen på riktigt, jag känner illamående så starkt.

Well well, halvvägs! Alltid nått! Eller vad säger ni? Fan, nu kör vi igen! På´t bara! WOHO, in i cellisbaren och ta det som en kvinna IDA!

(Fick min nya iPhone igår, härligt, sånt gör mig glad, prylar, och min gamla iPhone höll på o kracka..  JA, jag hade beställt den redan innan jag lovade att inte köpa onödiga saker i mitt lilla projekt "spara slantarna". Jag har hittills hållt mig till endas nödvändiga grejor/eller inte alls så att säga. Projektet är förresten rätt kul, just nu iaf. Nu ska jag njuta av det jag redan har, det är en konst i sig kan jag lova men mkt lärorikt för mig)

9 kommentarer:

 1. När jag började med Taxen så förvann hungern, om inte L satte fram mat åt jag inte, jag kunde inte känna hungern, kan ju hoppas det drabbar dig med ;) Kram Lisbet

  SvaraRadera
 2. Hej på dig
  Jag blev inte alls lika kortisonhungrig av tax. som jag blev av Fec. Men lika tokpigg;) Helt galet står jag MED diskhandskar och skurar spisen på morgonen- jag har aldrig tididgare använt sådana:)) Vad är det som händer?? Men jag mädde rätt dåligt dag tre...låg som en sill i soffan. Nu -10 dagar efter- är det rätt OK. Har två gånger kvar.....

  SvaraRadera
 3. Förstår det där med vikten. Det är verkligen något som kan framkalla ångestkänslor. Jag slutade röka i fjol till påsk och har gått upp ca fjorton kilo!! Nu har jag visserligen gått ner några men jag har låååång väg kvar.
  Lycka till med skiten i morgon. Kram.

  SvaraRadera
 4. Var inte rädd för picc-linen! Det funkar jättebra och när dina behandlingar är över så får du inga ärr efter den, vilket man får efter en portacat.

  Cytostatikabehandlingen är jäkligt tuff, men den har ett slut och sedan blir allt bara bättre!

  Ingrid Benjaminsson

  SvaraRadera
 5. Lisbet och Kattis: Hoppas hoppas att hungern avtar. Får man mindre kortison under TAXen ? Jag ser väl inte direkt fram emot den, men jag ser framemot nått annat än det där jäkla ätandet, inte bara för viktens skull utan jag mår så dåligt rent fysiskt av ätandet :-/

  Annica: Tack! Lycka till du med :) Rökning har jag hört ska vara en sådan där jobbig viktuppgångs grej när man slutar. Hoppas du lyckas hamna där du vill tillslut!

  Ingrid: Nej, jag ska försöka inte vara rädd...men just nu är det fetångest.... jag är mest rädd för momentet då den ska in... vill inte, men jag valde den mest för att skiten dras bort samma dag som sista beh, och den här skiten blir historia! (ja...förutom tamoxifen i endast 5 korta år...men du förstår)

  KRAAAAAM PÅ ER!

  SvaraRadera
 6. Kortisonet i sig går man oftast inte upp i vikt av när man äter det några få dagar.
  Däremot är det kortisonet som ger en aptit. Och magkatarrsliknande problem, vilket ofta känns bättre när man ätit. Jag gick nog upp 15 kilo när jag fick samma behandling som dig. Fick magkatarr och det kändes som om det inte fanns någon botten i magsäcken. 15-30 minuter efter en rejäl måltid kunde jag klämma i mig ännu mer mat. Eller mackor och sådant man gärna går upp i vikt av.
  Men jag tror nog du lyckas gå ner dom kilona du går upp om du fortsätter att träna. Tänk också på att träningen i sig ger aptit. Kanske intensiva promenader skulle vara bättre för dig just nu än löpträning. Men det känner du bäst själv.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 7. Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig idag fina Ida!

  Massor av kramar / Anna (bränn)

  SvaraRadera
 8. jag upp under hela behandlingen men börjar gå ner dem nu det är skönt men det viktigaste att man mår bra inte hur mycket man väger under behandlingen.

  SvaraRadera
 9. Läser mig ikapp och skickar som vanligt ett gäng styrkeKramar

  SvaraRadera