onsdag 15 juni 2011

Bye bye GUCCI

Hej då mina kära vänner, ni har skyddat mina ögon en hel sommar, det var en bra tid :)

Jadå... mina solglasögon e borta... dom borde ha en "borttappad" låda på KS så man slapp springa runt överallt där man varit och leta. Sen är ju frågan hur länge ett dom skulle få ligga kvar där och vänta på sin ägare, men det kan ju vara värt ett försök.
Bye bye GUCCI, hello Ray-Ban!

Vände på dagen idag och tog strålningen på eftermiddagen. När jag skulle dit, satt och väntade på tunnelbanan kommer en dam och sätter sig bredvid mig, med en papegoja på axeln...
Inte helt normalt och vanligt att åka tub med en fågel på axeln, inte i min värld i alla fall. Jag kunde bara inte låta bli att ta en bild på den. Fågeln var verkligen jätte fin, men jag vet inte om jag skulle vilja sitta bredvid henne och liksom ha den så nära mitt öra... dom kan vara lite luriga dom där rackarna.

I väntrummet på Strålbehandlingen är det
glasfönster på en hel "vägg", det blir lite
som ett växthus.... det är bara att klä av sig.
Har fått tillbaka lite lust att göra helt vanliga grejor (började med att lusten för allt roligt kom tillbaka, och när jag gjort allt roligt fanns ingen ork till lust för det tråkiga....) som att städa och laga mat. Jag blir jätteglad, allt blir så mycket lättare när man har lust och ork. Har tom putsat fönster... DET är stort för att vara mig ska ni veta. Kan nog mycket väl vara så att det faktiskt inte finns något annat på jorden jag hatar så mycket, näst efter cancer, kommer nog fönsterputs... blä. Men ÅH va fint det blir när det är klart. Nu har jag bara 4 rum kvar att putsta fönster i (alltså jag tar inte i från tårna och putsar flera fönster när jag ändå är i gång, tar kanske ett i veckan nu ;) Jippe. Efter mina cravingstider så har jag inte haft någon bra matfantasi och ingen lust att laga, jag har lagat till H när hon är med mig, men annars ...nja nä, ätit enkla grejor bara. Sen kom LCHF in i mitt liv... det väckte inte kocken i mig, tvärtom blev det ännu tristare, och skittråkigt att äta. Men det kanske är ett trick liksom, att det ska bli så trist att man slutar äta ;)
Nej, jag vet, inte särskilt avancerat, men ändå
mat ;)
Aja, "problemet" är över och jag har lagat mat (typ iaf) två dagar i rad!"

Jag tror att jag blir starkare och starkare för var dag (med detta tjat om att det blir bättre för varje dag så borde jag snart vara stark som Pippi´s pappa, låter kanske konstigt, men det är så, det känns fortfarande bättre o bättre). Eftersom jag blev så chockad över hur jobbigt och omöjligt det kändes att springa har jag inte vågat prova igen, men jag ska nog snart testa en gång till. Jag ger inte upp. Nu har jag rört på mig varje dag (utom idag) någon vecka, det borde ge resultat.
Det är svårt att veta hur mycket man ska orka. Jag är inte så orolig längre att jag ska ge mig in i saker och sen inte palla, nu vet jag att jag orkar en hel dag och lite mera, men jag jobbar inte full tid och på det sättet så får jag ju energi till de andra sakerna, så hur pigg är jag egentligen..... Tillräckligt för att må så bra av att bara må bra. Gud vad man ska vara lycklig för att må bra, kom i håg det alla!


Presenterar dagens parkering, tro det eller ej, men indag är
det fasen sex OLIKA färger på bilarna! Verkar inte som
jag bor på fina gatan dock, hade gärna sett lite skönare
vrålåk, men man kan inte få allt.
Kolla in! För er som inte är med i denna tuffa bransch så ser det säkert inte så långt och tjockt och böljande ut, men  för mig är det sanslöst mycket hår! Det ser lite glest ut, men det är för att det mesta av håret är riktigt riktigt ljust och syns inte på bild. Det syns skillnad varje dag, så snabbt växer håret. Helt galet! 
Klicka på bilden för att se den i större format! På denna bild ser man att det är en liten ljus matta upptill . Jag kommer inte att ha peruken länge till (inte till vardags iaf)

Jag är med i en klinisk studie där de ska försöka
komma fram till om vanlig Essex kräm kan
vara lika bra som Calendula (tror jag den heter) kräm,
jag vet inte om jag smörjer in mitt strålade bröst
med Essex eller Calendula, kändes som om det
var en studie jag vågade vara med i......
Jag ÄLSKAR tuben, det är så jäkla snygg tycker jag.
Dior- burkar, släng er i väggen ! 
Saknar mitt andra bröst. Här om dagen att jag kände "fan jag vill ha två stycken" :) Inte ett och ett halvt, jag vill ha två, och gärna i samma storlek, typ. Antar att jag måste vänta ett tag till på rekonstruktion. (återigen....ta det lugnt Ida, livet är ju inte slut i morgon, du hinner....) Ska bli spännande att se hur implantatet reagerar på strålningen... so far so good. Jag känner inte av någonting av strålningen ännu. När jag smörjer in mig med salvan jag fått tycker jag att det svider lite i bland, men jag tror det är inbillning, det syns inget på huden.
Måste ändå säga att jag är lite förvånad över hur lite jag bryr mig om det faktum att jag faktiskt fått ta bort ett bröst.... det borde vara en större grej för en tjej kan jag tycka, men nej... Kanske för att det var så satans äckligt att veta att det var en stor kaka cancer i det, jag ville bara bli av med det. Jag kände tumören så bra, den var väldigt verklig när den satt där och störde.

Nähä gott folk, strålbehandlingen väntar på mig!

4 kommentarer:

 1. Härligt med håret!! Härligt att du är piggare än pigg!! Härligt med mat och vin!! Jag är så glad för din skull och vet vilken lycka det är! Nu har mitt hår börjat leva sitt eget liv -tycker jag?? Hm...kanske lite vax så att det inte spretar så mycket- ska testa det:)) Angenäma problem! Lyxiga problem !

  SvaraRadera
 2. Härligt att du är så pigg och glad!
  Vilken salva smörjer du med?
  Själv har jag strålat 21 ggr nu och jag har inte smörjt en enda gång ens med vanlig lotion. Börjar kanske kännas lite kliigt i huden men inte så att jag behövt någon salva än. Men bra att veta om det behövs....det sägs ju att man kan få problem även 2-3 veckor efter avslutad behandling.
  Ska bli så SKÖÖÖÖÖNT när det hela är över.
  Håller med om att håret växer snabbt....du har ju faktiskt rakat det en gång också.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Glad to see your hair is growing back in again!

  The food looks healthy and really yummy!

  God Bless Your Health Ida in Jesus Name Amen!!!

  HUGS to You and H!!

  Love,
  M&M&G

  SvaraRadera
 4. Kattis, ja nu e det bara att börja styla det ;)

  Anonym: Jag vet inte vilken salva det är, det är själva grejen med den studien jag är med i, jag vet inte om jag får essex kräm eller calendula. Vet inte om jag någonsin får veta, men den gör varken till eller i från än så länge :)

  M&M&G : Thanks, love you 2!

  SvaraRadera