torsdag 2 juni 2011

Jogg:) och sjukförsäkringen :(

Ja, i helgen ska det hända. JAG SKA JOGGA. Vill gärna skriva springa, men nej, jag ska inte springa... jag ska lunka. Jag vet inte vad jag ska göra bara att jag ska. Jag ska ta ta kroppen till nya höjder helt enkelt. Återkommer med utgången av det hela. Jag är inte helt positiv till att det kommer att gå precis som jag vill, och oftast gör jag bara saker där jag vet att jag ska lyckas, så det finns risk att jag surar till.

Jag måste bara säga en sak... försäkringskassan. Vilket sjukt jävla system, helt idiotiskt. För att göra en lång historia kort. Har man jobbat mer än fem dagar i sträck och gladeligen talar om det, så är man inte sjuk längre och blir friskförklarad. Så där ja, då var man frisk HÄRLIGA TIDER. Så nu är det bara att jobba för brödfödan om man vill kunna betala räkningarna nästa månad. HÄRLIGA TIDER. Som de flesta säkert inte kunnat undgå att höra så har det stormat rejält ang sjukförsäkringen för tex cancersjuka eller andra långtidssjuka människor. Med ALL RÄTT kan jag säga. Systemet funkar skitbra för en halsfluss, brutet ben eller nått annat "enkelt och eller övergående" men det är helt fucked up för den här typen av sjukdomar.
De som tror att man lite enkelt skulle kunna meddela försäkringskassan att dessa dagar har jag jobbat, för att jag hade möjlighet och orkade tror fel. Så summa summarum, enklaste sättet för sjukskrivna med min typ av åkomma är att inte jobba. Och som ni vet vill ju försäkringskassan så klart att man SKA jobba, så man kan säga att dom biter sig själva i baken rätt ordentligt. Dessutom vill de flesta (eller i alla fall jag) jobba så mycket jag orkar, och gör det, men för det får jag bara TRUBBEL av det här systemet.
Det enklaste för mig hade varit att inte ha jobbat alls under den här tiden. Hur sjukt är inte det? Så nu, eftersom jag var dum nog att jobba under den tid jag varit behandlingsfri så måste jag sjukskrivas igen, och göra om hela proceduren... nu måste jag bli sjuk på nytt i deras störda system, skicka in alla jävla papper igen, för SAMMA sjukdom?! SAMMA?? Jag tror aldrig jag har varit så uppriktig och rak i samtalet med min handläggare för någon vecka sen om vad jag tycker om deras system. Det är absolut inte hans fel, men JESUS. Vad är det för idioter som sitter och bestämmer grejor på det där stället.
Nu när jag börjar min strålbehandling på onsdag så kan jag för det första av tidsmässiga skäl inte jobba heltid, sen är jag inte i form från cellgifterna att göra det ännu heller, så jag kan på min höjd kanske jobba 25-50% procent, det vill jag göra, men orkar jag med trasslet? Ja, så här blir det kära försäkringskassan, för att ert system SUGER.  Ledsen alla skattebetalare som också får en skopa av systemet, men så ser det ut. It´s time for a change!

Sen är det det här med utförsäkrade människor som inte kan jobba, som ska dö, vi ser till att de få dö i misär, ta de pengar jag avvarar från försäkringen när jag kan få jobba UTAN TRASSEL TACK och lägg de på de på bättre ställen. Jag vill också göra alla uppmärksamma på att man, om man endast har försäkringskassan som inkomst (man kan ju ha privata försäkringar som gör att man får mera thank God)
så kan man som max få ut ca 15000 i månaden. Och det är oavsett vad man tjänar sen tidigare. Som ni förstår kan det bli rejält dipp i kassan. Så det är ingen ide att sitta o vara irriterad på att massa pengar går till sjukskrivna som kan leva gott på försäkringen (för man lever inte gott, ingen kan leva gott på 15 pix i månaden, ingen vill det.) Nä fy fan.. jag har haft en sjuk jävla tur på sista tiden, det är min räddning. Och ibland tänker jag att om jag skulle få tillbaka det här... vad ska hända då... det är bara att börja spara pengar och lägga på hög, annars fixar man inte att vara sjuk en längre tid. Tyvärr är tex cancer en sjukdom man inte kan göra så mycket åt, vi får vara glada att en del av oss kan kliva upp och bli arbetande människor igen, en del av oss kan aldrig mer se framtiden, låt dessa få peace den sista tiden, på alla sätt.

Den här länken fick jag mailad till mig igår , är du som jag intresserad av detta "lilla" prpoblem så kan du läsa  http://www.nyheterna.se/1.2005732/2011/02/06/las_hela_brevet_till_ministern

4 kommentarer:

 1. Låter ju helknäppt...själv har jag inte hunnit med att bråka nåt än då det inte har behövts men jag tänkt men som ser ut nu så löåer min första sjukskrivning ut den 31 juli, den blir iof förlängd men jag hade tänkt ta ut min semester istället under aug för att få en normal län och sedan var min tanke att de får sjukskriva mig igen fram till kanske tredje veckan i sep...då jag vill börja jobba igen. Får ju min sista cytdos runt den 20 aug och även om jag inte kan jobba fullt ut än då så vill jag tillbaka i alla fall på 50% i spetember, men det kanske inte funkar att ta semester så...har du nån susning om det skulle krångla till det mer för mig att göra så?

  SvaraRadera
 2. kära nån, har en katt som halvligger på tangentbordet, därav min stavning.....löåer ska vara LÖPER, och län ska vara LÖN

  SvaraRadera
 3. Helen, tyvärr kommer det alla gånger att krångla till det. Tar du ut din semester mer än fem dagar i rad så skulle jag tro att ditt arbete måste betala de två första veckorna i din fortsatta sjukskrivning igen efter semestern och du måste på nytt bli sjukskriven (som nu mina kommer att få göra pga av att jag trasslat till det och jobbat....*IRONI*) så kolla upp det först!! Jag tänkte bara att JIPPE, jag KAN jobba... men... ja... suck.
  Jag vet inte exakt hur det funkar, men som sagt, ring din handläggare och försäkra dig om vad som händer om du gör si eller så.

  Jag blev så jäkla trött... men är ändå glad att jag är så friskt att jag pallar med eländet ;)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Man måste vara frisk för att orka vara sjuk, man måste vara stark för att orka med att BÅDE vara sjuk OCH bli behandlad av FK som om man bara är ute efter att utnyttja systemen, som om man inte vill vara frisk,vill jobba. Det ska .... vara sjuk..Inom sjukvården pratar vi god vård med patienten i centrum. Tror minsann att FK har som vision: Principen och paragraferna framförallt- Se INTE vad som blir bäst för den enskilda individen först så att den kommer åter i bästa skick. :(

  SvaraRadera