tisdag 28 juni 2011

Konstigt liv

I början av den här "resan" (to hell) så tänkte jag rätt ofta att "va konstigt det här är"... allt var bara så ovanligt och väldigt konstigt om man jämför med hur en normal dag brukade se ut för mig tidigare. Sen blir man van, man kan hela grejen, känner alla på sjukhuset eller vad det nu är dit man går var och varannan dag, sen säger man bara helt plötsligt hej då till dom och går vidare. Men man blir van hur som helst.
I morse kände jag det där igen. Jag satt snällt o väntade på att få strålas, det var 7 st i kö... det är lång väntan. Den blev om möjligt ännu längre.... det kom in en dam som var något förvirrad (dessutom kände jag igen henne jätte mycket men kan bara inte minnas varifrån) hon sa till min dotter att det fanns böcker runt hörnet, tog med sig Holly och hämtade en bok. Sen satte hon sig bredvid mig och sa åt Holly att sätta sig på andra sidan om mig, och sen gav hon mig boken och sa "Du kan väl läsa den högt för oss"? HAHA... jag trodde hon skämtade så klart... det gjorde hon inte. Jag sa "Holly kan läsa själv, hon behöver öva på det". Då sa hon, men jag kan inte läsa. Ska vi kolla på bilderna? Så där satt jag... och bläddrade i en barnbok, hon stoppade mig ibland och sa "läs där, vad står det".
Alltså. Varför händer sådant mig hela tiden? Jag gillar inte ens att läsa högt för min dotter, jag gör det bara för att jag råkar vara en mamma och mammor ska läsa böcker för sina barn, men den där tanten är jag helt säker på att jag inte är morsa till, och ändå läste jag. Kan lova att det blev konstig stämning i väntrummet, den enda som inte brydde sig om det var damen. Good for her. Av någon anledning fick hon gå före i kön också, det var i min värld helt OK idag, min röst håller bara för ett antal böcker.... ;)
Tror inte jag ska gå dit direkt vid öppning i morgon, det var en dum tid av många anledningar.

Jag är för övrigt trött som satan idag. I går var det helt OK, som vanligt ungefär, men idag är jag trött. Jag har fortfarande en hosta som jag fortfarande tror har med strålningen som når en bit av min lunga att göra, jag är inte förkyld eller något men den försvinner inte. Trötta dagar kommer och går, de kommer oftare än "normalt" men jag måste ju ändå vara positiv och säga att efter det här jag gått igenom är det inte mycket att snacka om, och som jag sagt tidigare, trötta verkar alla vara, oavsett om man fått cellgifter o strålning eller ej. Mina ben känns helt bra nu, men jag har inte vågat springa ännu.
Jag kan dock inte vara utan piller för att vattnet i kroppen ska ge med sig, glömde det igår och när jag la mg var jag helt full med vatten i hela kroppen. Det gör ont, och jag tycker inte det går att "leva med".
Vattnet ska vara en biverkan av taxotere och kan sitta i läääänge, känns ju kul.

Håret. Håret växer varje dag, de flesta ser faktiskt skillnad från en dag till en annan. Det låter som om det skulle vara jätte långt, det är det inte, på nedan bilder ser man inte ens hur det verkligen ser ut för det är så ljust, men det blir liksom tjockare hela tiden, det kommer mer och mer strån. Mina ögonbryn är tjockare än tidigare, massor med ögonbryn och det syns trots att de är korta strån, men väldigt tätt. Fransarna kommer i små klungor men är mm korta fortfarande och inte över hela fransraden, kommer nog ta ett tag, men det går åt rätt håll :)
Ögonbryn och evil eye.....

Det är mer än det ser ut. 

Holly får följa med och kolla på mig när jag strålas i rummet där de sköter strålningen, hon tycker det är kul, so far...

Det är inte helt lätt att klä sig så man kan vara i solen (idag är det mer än 25+ ute....) utan att "sola" det strålade området. Hittade flera fina blusar som är supersköna, luftiga och man kan ha bara linne under. jag går utan peruken nu, det känns helt OK faktiskt. 

Vi hade en jätte härlig kväll igår med Jack och syrran. "Vi är Prinsessan & Trollet"

4 kommentarer:

 1. Den där j-vla strålningen gör en trött. Igår när du var pigg hade du vilat tre dagar från den. Det går fort att bli pigg när man väl slutat.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Glad to see your hair is getting longer!

  Cute photos of Holly and Jack!

  Are they playing dress up in one of the photos?

  God Bless Your Health Ida in Jesus Name, Amen!!!

  M&M&G

  SvaraRadera
 3. Rolig/lustig/scary händelse med damen.

  Ville bara säga hej och att du ser jättefin ut i ditt korta hår!!! Härligt!

  Kram från Max-Tax påverkad Helena (jäkla gift det här alltså !!)

  SvaraRadera
 4. Anonym: Är det så alltså.... suck. Men det låter iaf bra att man blir pigg snabbt efter avslutad behandling!

  M&M: Yeah, they were playing :)

  Helena: ja FY FAN för att vara TAX-MAXAD ;) Jag känner med dig i varje liten por, jag kan känna exakt hur det känns och jag är inte avundsjuk. Men det är nu snart över Helena, tänk va fort det gått ändå? Du hade ju nyss inte ens startat din behandling! Snart är skiten ur världen!

  KRAM

  SvaraRadera