torsdag 9 juni 2011

vÄnTa VäNtA vÄnTa....

Tog en lång morgonpromenad

Dålig bild på den här lilla leksaken, men här
är den i alla fall
Bah... vänta är inte min grej. Jag väntar inte, jag går vidare. Nähä... just det ja... jag kan inte för det är 23 ggr kvar. Och den här gången får jag inte som jag vill någonstans. Ska jag sitta och VÄNTA i ytterligare 23 dagar? Underbart. Hur var din sommar? Jo vars... jag väntade.

Och i det här väntrummet som skulle vara så fullproppat med glada skalliga kvinnor o män i alla åldrar (utom min egen) var det helt tomt... helt tomt? Och jag väntade.... o väntade... o väntade... ja. Typ så är det att strålas.
Har ont i halsen och rethosta.. why? Dom sa att lungorna kommer få sig en känga strålning för att det helt enkelt inte gå att undvika och att dessa kan bli lite hostiga och anfådda....men det kan väl inte hända på två dagar, hur fan känns det efter 25 ggr? Måste va nått annat. Kanske håller på att bli sjuk.... jag har fått cellgifter och det har varit vargavinter och jag kände mig lite risig en enda dag (alltså förkylning, förövring var jag kanske risig 9 av 10 dagar) så det tycker jag kan hålla sig borta nu också tack.

Åh vad jag längtar till morgondagens väntan, va härligt!

Hmmm... I väntrummet på strålbehandlingen KS. Kan det bli så här tråkigt? Och OM man blir sugen på att lägga några delar, finns det någon pusselkontrollant eller hierarki, störst lägger först eller får vem som helst? Jag vågar inte, men jag ska noga följa utvecklingen.
I morgon slutar min dotter i förskoleklassen, nu är det sommarlov! UNDERBART!
Avslutade dagen med några sköna människor och med goda räkor på flatbröd o lite tysk cava (mmm den är konstig), tack tack Björk!
(Önskar att jag tog en bild på parkeringen i morse, den var INTE färg koordinerad, men det fanns ändå en skön twist... det stod en stol parkerad mellan två bilar?! En stol....)

ang Cava. Vi var ute ett stort gäng och åt middag en kväll, beställde in cava. En av tjejerna påpekade för servitören "Ursäkta, men det här är ju inte cava?" (minns inte vad det var nu) Var på servitören svarar " Det är det visst det, det är faktiskt tysk cava".....  HAHA... OK.

9 kommentarer:

 1. Vilken monstermaskin! Kan bara tänka mig vad den kan göra med en när den går på fullt blås... Jag ska ju igenom samma grej till hösten, så det är inte utan att jag bävar när jag ser bilden...

  Kram från Helena

  SvaraRadera
 2. jo visst bävar man när man ser maskinen.. jag hoppas dock att man inte behöver lägga pussel för att strålas sen, det såg ruskigt bitrikt ut..

  Håller tummarna att du mår fortsatt bra Ida !

  SvaraRadera
 3. Det är så frustrerande att vänta! Systemet är kass! Vore bättre man fick en bokad tid, så man hade kunnat planera dagen för att hitta på ngt annat. Jag läste en hel hög med böcker och löste korsord under väntetiden. Ibland frågade jag hur länge jag behövde vänta ungefär och var det lääänge så tog jag en skön promenad under tiden.
  Halsontet kan nog inte vara strålningen redan. Det ska ta ca 2 veckor innan evetuella biverkningar kommer sa de till mig. Kanske en vanlig hederlig förkylning?
  Hoppas din väntan blir kort idag när det är fredag!
  Kram Anna B

  SvaraRadera
 4. Vilket kass system det verkar vara på ditt sjukhus. Här i Umeå får man en bokad tid och jag har aldrig behövt vänta, får komma på utsatt tid. Igår strulade maskinen då fick jag en ny tid för att slippa sitta och vänta eftersom dom inte visste när reparationerna var klar. Här jobbar dom för högtryck för att ge en bra service och hålla tiderna. Har nu gjort 18 st. Känner mig rätt less och ser fram emot 21 jun då det är sista dagen och samma dag börjar mitt sommarlov(är lärare). Då ska det firas!!
  Har inte hört något om att det ska påverka lungorna. Till mig sa dom att anledningen till att de strålar från sidorna är för att undvika att det ska påverka just lungor. Men har faktiskt känt en liten påverkan lite mer anfådd men har inte kopplat det till strålningen men det kanske det är.
  Mår i alla fall bra och ser fram emot slutet.
  Hoppas att väntetiden för dig blir mindre.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ha ha ...vilket tråkigt strålningsställe du hamnat på:)) Men lägg pussel vet ja!! Eller ta med tysk Cava och bjud alla andra som inte är där ... Vet du- det går fortare och fortare- tiden alltså! Du kommer må bättre och bättre för varje dag som går och då känns allt bättre!
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Jag tillbringade förra julen på onkologen i Jönköping och min räddning var alla pussel jag hann att lägga med droppet i armen..Folk dog " som flugor " runt omkring mig,men jag bara pusslade och pusslade....bra verklighetsflykt ! Kämpa på ! Kram nene

  SvaraRadera
 7. Hej Ida, skulle vilja fråga dig en sak som inte har med denna dagens inlägg att göra. Då du rakade av dig "fjunen", upplevde du att håret som kom efter var i bättre kvalité? Jag är nu i läget där fjunen är ca 2 cm långa men väldigt glesa. Känns som ett stort ingrepp att raka av mig det lilla håret jag ändå fått o vill rådfråga dig om du tycker det är "värt" det!?

  Jätte tacksam för att höra din åsikt!
  Kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Maria: Absolut värt det! Jag kände likadant, det kändes som mord att raka bort dom långa (oxå typ 2 cm) stråna, men kvaliten sög ju, och precis som du skriver helt glest, samtidigt som det kom tjockare hår som var kortare, Det blir mkt snyggare när fjunen är borta, faktum är att jag nästan känner nu en vecka efter att jag rakat att jag vilken dag som helst kan gå utan peruken. Håret känns nu tjockt, även om det är kort, det är friskt hår som kommer nu :D Lycka till!! (Ps det växer super snabbt, jag ser förändringen från dag till dag!)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Åh tack Ida för ditt svar! Nu är det gjort och längtar sååå efter att se resultat! Låter helt fantastiskt att du snart kan vara peruklös!! LYCKA!! Kram till dig!!

  SvaraRadera