lördag 25 juni 2011

Midsommardagen

Då var midsommar ett minne blott. Det går undan nu, redan den 25 Juni... läskigt, med tanke på hur många månader jag har längtat efter sommaren är det inte utan att jag blir lite stressad. Jag vill ha sommar längre tid... måååånga månader.
Jag har gjort två veckors strålning, har bara tre kvar. Jag tycker det går riktigt fort. I torsdags hade jag för första gången en riktigt rolig väntan (tyvärr också den längsta) i väntrum #7. Träffade på en helt galen människa, jag trodde hon var full först, men det var hon nog inte, hon var bara helt underbar. Säkert passerat 80 sträcket och helt... tokig. Två strålningsapparater hann gå sönder under tiden jag var där, jag klädde på och av mig flera gånger, la mig på den där stenhårda järnbritsen x antal gånger... kom vid tre, gick därifrån vid sex, för 5 minuters strålning. Tur att jag skulle iväg och dricka lite bubbel, annars hade jag surat till tror jag :)
Nä, den här britsen är fan inte skön att ligga helt still på,  med armarna över huvudet. Har hänt att
jag fått typ tvångstankar och bara känt att jag vill röra på mig, men jag har inte gjort det ännu,
man höjs upp också så att man är kanske 150-160 cm över golvet, ett fall hade inte varit skönt.
Hela bakdelen, den blå/gråa snurrar till rätt position när man får strålningen. 


Bubbel, lika gott som det är vackert.

Jag har lite rethosta, rätt säker på att det är en biverkan av strålningen. Har börjat bli brännskadad, men det är light ännu, har en tydlig röd rand under nyckelbenet och det svider lite när man tar på det. Men det är tre veckor kvar så det hinner nog bli en ordentlig bränna innan det är klart. 
Jag har fortfarande inte fattat riktigt varför jag strålas kom jag på här om dagen... känns som om det borde vara dax att träffa en läkare snart? Jag måste ju fråga....
Ögonfransar kikar fram, det ser ut som om det kommer massor, dom är bara någon mm långa men kommer i klungor. Det går lite för långsamt bara om du frågar mig ;) 
Det är så klart många som frågar hur det går med behandlingen, och de flesta människor som sluppit komma för nära cancervården lever i en tro om att strålningen skulle vara "värre" än cellgifter. Nu tar vi en gång för alla död på den teorin. Strålning, mina kära vänner, är en piss i havet jämfört med cellgifter, det är en ren och mjuk och härlig liten barnlek!

På väg hem från midsommarfirande, det var en fin kväll (men alldeles för mkt mygg här ute i Roslagen)


Aaaawwww, alltså dom är så sjukt söta dom här, fyra kattungar. Jag blir nästan lite frälst, men bara nästan.

Så här härligt var det i morse. Det bästa jag vet med landet,  sol till kaffet på morgonen :)Jag gillar inte riktigt katter (jag vet jag vet...men jag kan inte rå för det)  men den här är lite rolig, Putte.

7 kommentarer:

 1. Ha en riktigt fin midsommarhelg Ida. Många fina bilder!! Håller med dig, strålningen är ingenting mot cellgifterna. Min vän Anna somnade in igår vid middagstid, 25 år. Varför??

  SvaraRadera
 2. Carin: För att livet är orättvist och cancer är en lömsk jävel :-( Jag blir så ledsen när jag läser om Anna. Finner inga ord. Varm kram.

  SvaraRadera
 3. Hittade din blogg när jag sökte på bröstcancer. Är kallad på kompletterande undersökning till min mammografi på måndag och självklart har jag nu hittat en knuta i mitt vänstra bröst så jag är beredd på det värsta, dvs att jag får ett cancerbesked! Din blogg känns tröstfull och hoppingivande! Gillar ditt sätt att skriva och ditt förhållingssätt till din sjukdom! Kommer fortsätta läsa oavsett vad jag får för besked och hoppas du fortsätter skriva även efter att din stålning är klar! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Pernilla: Jag hoppas verkligen att det inte är cancer du hittat! Men är det trots allt det så kommer det gå fint, det finns inget annat, det måste man komma ihåg! Kram! Jag håller tummarna allt jag har på måndag!

  SvaraRadera
 5. Hej Ida, Underbara bilder på sommar, kattungar och på dig i de tidigare inläggen. Skönt att du upplever strålningen som "a piece of cake" jämfört med de andra behandlingarna. För det är ju så det är. Tänk att det redan har gått två veckor! Du skriver så bra inlägg, man smittas av din positiva inställning.
  Hoppas du har haft en skön midsommar,
  kramar

  SvaraRadera
 6. Härliga bubbelbilder - får nog skaffa hem några pavor att njuta av i sommervärmen som är här igen.
  Tänkte på strålningen, jag har ju den att se fram emot. Har fått tips om att smörja in med Aloe Vera jelly för att mildra brännskadorna. Den bästa ska man tydligen kunna skaffa via denna länken :http://www.sasco.se/

  Tydligen ska det också vara bra att dricka Aloe Vera juice för att stärka immunförsvaret efter alla gifterna.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Tänkte uppdatera dig att jag fick ett bra besked! Även om jag på vägen dit kände mig nära en paniångestattack (tror jag, har aldrig haft någorn :-)

  Det visade sig att jag hade två (!) vätskefyllda cystor i vänster bröst som läkaren med största sannolikhet ansåg ofarliga. Men de punkterades och vätskan skickas på analys! Ska få svar på måndag! Men hon kändes kunnig och jag tror inte att hon skulle våga säga att hon inte tror det är något (även om hon sa att hon självklart inte kunde lova) om hon inte var rätt säker! Så nu kan jag andas igen....!

  Din blogg har jag hittat för att följa den och jag kommer säker skriva någon kommentar då och då! Känner på mig att allt kommer gå jättebra för dig! Girl power!!! Kram Pernilla

  SvaraRadera