lördag 4 juni 2011

Närmar sig part 2

Dagens färgpalett


Klev upp vid halvåtta, redan då var det 20 grader
där ute. Kan bli en fin dag ;)

Del nr 2 i bröstcancer behandlingen. Nu börjar det närma sig. Som jag skrivit tidigare är jag rätt cool när det kommer till strålningen, jag är inte oroad alls. Jag fick information om att gå på den öppna informationen om strålning som hålls varje torsdag, hon sa tom att det är viktigt att gå och få informationen. Jag vet inte vart jag la informationen om dom där torsdagarna och jag har glömt bort det... fick ringa och tala om att jag inte hade gått, men det ska visst gå bra ändå....
Jag har helt skitit i hela den här cirkusen en hel månad nu. Det har gått en hel månad sen sista taxen, det är helt otroligt, och jag känner mig så så lycklig för det.
När jag vet att jag slipper mera cellgifter är allt annat bra som händer i mitt liv bara bonusar. Och det har hänt en del oväntade bra grejor, men jag har nästan lite svårt att ta till mig detta, jag är helt enkelt mest lycklig för att det är över på något sätt, så ser jag det, det är över även om nästa del kommer nu.
Samma sak med mindre bra grejor som händer, det rinner av mig... kunde inte bry mig mindre, värre saker
har hänt.
Undrar just hur länge det håller i sig....

Det är ju sjukt fint väder idag... jag blev förvånad när jag klev upp vid sju o det var 20+ ute. Halloj sommar!
Fråga till alla strålade bröstsystrar, vad har ni haft på er sommartid? Hur stor del av överkroppen måste vara täckt? Räcker det med solskyddsfaktor eller måste man ha kläder? Kan man bada?

Igår fick jag veta att man kan sätta extensions på 4 cm hår! Låter som en plan. Jag är inte så sugen på kort hår alls, men det måste se äkta och bra ut, så jag måste kolla upp ställen som är säkra på det där.
Tips emottages tacksamt på sådana. Jag har haft rastaflätor en gång... långa som bara den, och det tog två
 kvinnor en hel dag att sätta i dom, det var ingen höjdare för jag orkade knappt hålla upp mitt eget huvud och jag tog bort dom efter någon månad bara. Det är typ tjugo år sen, men jag minns fortfarande hur hungrig jag var när jag satt där och det slets och flätades runt mig. Jag minns också hur svårt det var att tvätta, och hur underbart det var att bli av med skiten. Men extensions måste vara enklare....

Nähä, nu startar visst den här dagen!

Tjing

8 kommentarer:

 1. Håller just på med strålning och har avverkat 14 av 25. Känner absolut ingenting av det än så länge. (Kommer väl snart att kännas i skinnet!)Inte trött eller nåt annat. Nu har jag visserligen inte fått cytostatika innan. Nästan löjligt att måsta upp på sjukhuset för ca 10 min behandling totalt med av och på-klädnad.Kommer nog att ha påklätt den här sommaren just där det strålats. Vore ju onödigt att dra på sig hudcancer. När börjar du?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej! Följer din blogg! Fick min sista Herceptinbehandling i april, men har oturligt nog åkt på en "typ Rosfeber" el. dylikt just nu. Mår för övrigt kanon. Förra sommaren strålades jag juli och en vecka i augusti. Det fungerade ok. Jag fick en salva Propyless som jag smörjde noga med i förebyggande syfte. Fick även en starkare salva, som jag glömt namnet på, men som jag aldrig behövde använda. Jag tränade på gym flera gånger i veckan och badade/simtränade nästan varje dag i hyfsat uppvärmd utomhuspool. Jag var lite försiktig med solen och solade inte det bestrålade området, men lite på kroppen i övrigt. Dock lite jobbigt att vara uppbunden vid strålningstider. Jag hade hela tiden markeringar på och runt bröstet. De försvann nästan helt varje dag på grund av mitt badande, men personalen fyllde i dem varje dag, så det gjorde inget. Veckorna med strålningen gick faktiskt riktigt snabbt förbi och jag kunde i stort sett leva som vanligt under tiden. Jag fick inga som helst "strålingsskador". Huden blev lite mörkare som en bra solbränna, men det försvann efter ca. två månader, syns inget idag.

  Må så gott och hoppas du har lika fint väder som jag, en kanonkväll!

  SvaraRadera
 3. Hej Mona o Anonym; Jag startar på onsdag... jag är inte orolig att jag ska bli trött eller så, inget kan slå den där jävla cytostatikan, och är det inte ens i närheten av den så är det lugnt :)
  Ja, det är ju det där med att man måste dit, klä av sig, upp på bordet, ner, klä på sig osv. ... Dock säger de som vet att väntetiden där jag ska göra det är rätt lång, minst en timme.. så jag verkar få spendera lite tid där trots att det går fort att klara av skälva strålningen.

  OK, jag är försiktig med solen, men det verkar inte så jobbigt det där med solen som jag trott. Gött :)

  Mona, hoppas rosfebern ger sig!!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Strålningen var en kiss i Missisippi i jämförelse med cytostatikan, kolla med personalen när på dagen det brukar vara minst folk. Jag strålades i Lund var där direkt när dom öppnade kl 7 och hade sen dagen över till annat, Kändes bra att jag styrde tiden och att inte cancern styrde min tid.Jag använde aleo vera 99% en grön tub, från hälsokosten, den var helt suverän. Ha en fin dag i huvudstaden :)

  SvaraRadera
 5. Varför är väntetiden så lång? Här i Umeå blir man inbokad på en tid och det verkar dom hålla till punkt och pricka. Mycket bra service. Eftersom jag jobbar bokar jag alltid första tiden och har hittills alltid hunnit i tid till mitt jobb. Det kanske är svårt för dig att boka allt för tidigt eftersom att du har barn.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Extensions är hur lätta som helst att fixa...gör inte ont och går ganska snabbt. Nu vet jag inte vart du bor men min bästa vän är bäst på att sätta löshår..hon har salong i Västerås..numret dit är 021-356688...du kan väl kolla på min blogg hur mitt löshår ser ut...vill inte göra reklam men vet bara att hon är helt suverän och många kommer till henne..folk ändå från Sundsvall.
  Ha en bra dag och tuden kramar

  SvaraRadera
 7. Minna: Supersnyggt! Jag bor i Stockholm, Västerås är inga problem att ta sig till, tack snäll, ska kolla upp möjligheten. har dock ett tag kvar tills det är 4 cm.

  Anonym: Man får ingen bokad tid på Karolinska, det är drop in. Antar att det är lättast eftersom det är massor med människor som strålas där. Jag vet inte, bara en gissning. Ja, jag har barn och ska lämna henne på fritids innan jag åker o strålas, om jag inte tar med henne, vi får se när det går fortast på dagen och så.

  Carin: ja Aloe Vera är ju känt för sin helande effekt på brännsår, måste vara kanon, men jag är med i en studie och har fått krämer jag ska använda.

  KRAM PÅ ER

  SvaraRadera
 8. Jag kan kolla med henne också hur långt man måste ha...hon är så nogrann och lysnnar på allt man säger..hon kan trolla hon...och billig är hon också kram.

  SvaraRadera