torsdag 7 april 2011

#5 DONE

Palma
Skrev ett tillägg tidigare om att jag aldrig sett någon "yngre" där, men tog bort det för under loppet av tio minuter hade jag miss bedömt ett fall och sen kom det in en tjej i min ålder som satt i samma rum som mig och fick sitt gift. I väntrummet satt några äldre damer, en ung tjej med sin lika unga kille och pappan till tjejen. Fördomsfull som jag är tog jag förgivet att det var den äldre herren som var offret. Men det var den unga tjejen. Lite irriterad är jag som inte såg att hon hade peruk, jag är ju perukigenkännare nr 1 :) Men jag tittade aldrig ordentligt eftersom hon var så ung...hrmm. Eller också hade hon inte tappat sitt hår ännu. Så där fick jag! Två under 45 på bara ett par minuter. Inte för att det spelar någon roll alls, jag bara undrar var dom är liksom. Det ska ju vara så många yngre som drabbas, och det finns ju många cancersjukdomar, tyvärr.

Jag blev väldigt glad och uppåt när jag kom på att om 21 dagar dras min PICC bort! Vilken underbar känsla! I morse när jag duschade kände jag hur himla irriterande det är, hur man än gör så är det krångligt att duscha med en arm rakt upp i luften, och helt omöjligt att få skiten att inte bli blött. F*N va skönt det ska bli den 28 April, swosh bara så är den borta! Hon drar bort den direkt! Och inte ska det kännas heller! WOHO.. there is an end to all this! I can see it! Och den där strålningen tror jag inte blir, blir det så blir det,  det är tiden det tar och att jag så gärna vill vara klar nu som gjorde mig trött när jag fick veta att jag kanske skulle strålas. Men men.. händer det så gör det, bara jag blir klar med det här skräpet så ska jag vara helt nöjd och glad... Nu är det tre veckor kvar, tre veckor till sista behandlingen. Shit... va underbart! Jag kommer ju ha en längre tid för att bli bra och pigg och mig själv igen, men det känns som det minsta problemet just nu, nu är det snart KLART, dessa eviga ronder i den där hemska ringen som jag aldrig vinner, bakbunden blir man smälld på käften om och om igen. Nu är det snart klart.  DAMN VA FINT!
Blir det ingen strålning så blir det nog en helg i Palma ganska snart, det röstar jag på.


14 kommentarer:

 1. Inte konstigt då att jag inte hittade ditt inlägg som jag tyckte jag såg :)

  Tänkte säga (då) om de unga, eller inte de unga, att visst finns dom. Men med bröstcancer. Nej, inte så många. Vaddå de under 40 år är 3.5 procent av alla. Det blir bara 200 eller nåt. Utspridda överallt. Inte konstigt man inte träffar på dom.

  But then of course, det finns ju fler jävla cancersjukdomar. URSÄKTA, men man blir ju f*n så förbannad när man tänker på det!!!! Det räcker! OCH för i helsike, SKONA de unga! Vill man ju liksom bara säga!....

  Ida, ha en finfin kväll nu. Bry dig inte om mina argsinta kommentarer...

  Tänker bara på dig och alla andra som drabbats. KRam till dig

  Palma - go for it!

  SvaraRadera
 2. Heja heja, snart är du i mål!
  Jag tog mitt sista den 28:e februari i år och återhämtade mig mycket snabbare efter den sista jämfört med den 5:e dosen. Känslan av befrielse och att äntligen få kontrollera sin egen kropp och kunna börja träna igen var fantastisk! Lycka till!
  /Christina N

  SvaraRadera
 3. Hej Ida, för mig var det första behandlingen imorse. Börjar med 3 TAX och sedan 3 FEC, tvärt om vad du fått. Undrar vad det är som gör att det är samma gift men tvärtom? Vad jag förstått så tycker du och andra att FEC var värst. Själv känner jag inte något än, förutom lite kliande här och där. Jag får inte så mycket kortison, doktorn tog bort dosen kvällen innan, i morse tog jag 16 tabl och nu ikväll bara 8, i morgon bitti ska det bli 8 och sedan 4 på kvällen och 4 sen på morgonen. Tydligen har de kommit på att det inte behövs mera kortison.
  Min bc upptäckte jag med att det fanns blodfläckar i behån och på lakanen. Det skickades remiss till mammografin 17/12 och jag fick vänta till 3/2 7 veckor! på mammografi och UL. Fick där reda på att det fanns en tumör på cirka 2 cm. Jag opererades 1/3 med central kon två lymfkörtlar togs bort ingen spridning (tack och lov), PAD visade radikalt avläsnande duktalcancer in situ grad 2, elston 7 p, östrogenpositiv 95% HER2-neg 1, PR-negativ 3%. Vet ej vad detta betyder men jag vet att jag ska strålas och sedan hormonbehandlas i 5 år och det ser jag inte fram emot eftersom jag redan har haft klimakteriebesvär i 10 år och ätit medicin för detta. Var 43 när jag kom i klimakteriet och är nu 52 år.
  Har förstått att man får mycket problem med smärta i kroppen, räckte det med alvedon för dig?
  Jag måste berömma dig för din blogg, du skriver jättebra och roligt och jag har haft jämt göra med att läsa nästan allt. Hoppas det går bra för dig i framtiden och jag kommer att följa dig här på bloggen varje dag.
  /Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Tycker om....(eller faktiskt inte!) din beskrivning om att vara bakbunden och få massa smällar på käften....Det är ju faktiskt så orättvist med cancer...
  Heja dig Ida! Du fixar detta!!
  Go tjej du har också...liknar faktiskt min 2004....

  SvaraRadera
 5. Nu är du äntligen nära slutet på denna hemska karusell. Jag känner själv att den sista gången man ska få behandling är skitsamma för att då vet man att man inte ska göra om det tre veckor senare. Man kan ta att ligga dålig ett tag för man vet att det är sista gången.
  Hoppas tiden för dig går fort nu så att du kan komma iväg på en välförtjänt semester! :)

  SvaraRadera
 6. Lisbeth: Välkommen till den rätt trista klubben, men som har massor med härliga tjejer anslutna :-) & :-( .
  Jag föredrar TAX, för jag klarade inte av illamåendet något vidare, och värken i kroppen har varit en baggis tycker jag. Visst, det är inte skönt och ett par dagar gör det ont att förflytta sig (slog till på lördag kväll för mig föra gången, ett dygn efter sista kortisonet, men om du fasar ut det på fler dagar så kanske det kommer senare eller blir lindrigare) Jag tyckte dock att jag klarade mig fint på två alvedon (eller en stor) och en ipren 400. Det trista med TAX för mig är att jag from den dag då biverkningarna kommer har blivit apatisk, och hämtar mig inte riktigt igen. Det gjorde jag på FEC, var glad och livslusten fanns de dagar som var OK, men tyvärr har det blivit ändring på det nu. Kan ju ha med andra faktorer att göra också, som att jag gjort fler beh och har nu kommit in i den konstanta tröttheten, det är snart klart och det är utmattande samtidigt som det är underbart. Jag vet inte..
  Det verkar vara väldigt olika med medicineringen mellan olika län och säkert också med hur man lägger kurerna.
  Jag återkommer o berättar mera om TAX nr två, kanske blir det sämre el bättre denna gång :) Hör av dig du med om hur det går för dig! Jag hade själv tänkt fasa ut kortisonet denna gång, men jag tar alla 90 tabletterna med på flera dagar. Skam den som ger sig :)
  Kram!

  Sophie: Ja, precis, jag har bara tänkt att skiten hänger med så länge, men igår när det gick upp för mig att jag blir av med PICC linen nästa o sista kuren så såg jag ljuset! Och nu känner jag mig riktigt glad och ser slutet!
  KRAM!

  SvaraRadera
 7. Helena: Ja, usch.. det är bara... sorgligt med det här oavsett ålder, men det är för tidigt att pausa livet i 20-års åldern när man kanske inte ens har fast jobb, barn och sånt.... :( BLÄ helt enkelt, för hela grejen!
  Kram

  Christina N: Ja, kanske gör man det för att den mentala biten hjälper till. Jag längtar så otroligt mkt efter träning och normala rutiner med mat, jobb och liv. Jag pausar verkligen just nu från mitt liv, och jag gillar det inte!!
  Kram!

  Annica: ja, man sitter liksom fast i det här och kan bara gilla läget..det är en sjuk upplevelse på många sätt! Min tjej e också 04, det kanske du har listat ut :)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Din tokglädje över att det snart är den sista gör mig sååå glad!! Jag är övertygad om att det är du som ligger och tackar gud på badrumsgolvet den 28 april,ha,ha. Man känner sig liite dum;)Du får akta så att du inte då skrämmer livet ur din dotter:))

  SvaraRadera
 9. Du är oftast så härligt positiv. Jag älskar din blogg och du skriver så bra! Ge den här eländiga sjukdomen en riktig käftsmäll nu så du kan åka till Palma!

  Ha en trevlig helg!

  /Mia

  SvaraRadera
 10. Kattis: ja, jag ska nog fälla en tår den där satans sista dagen !! Det ska bli sanslöst skönt. :) Tror min dotter blev luttrad den där dagen när hon fick med sig en stor hårtuss från mitt huvud och vi båda började tokböla ;)

  Mia: tack, jag känner mig gnällig för det mesta, ju längre in i resan jag tagit mig, desto tröttare, tråkigare och less har jag känt mig. Men det är så här det är. Det här liknar ingenting annat och är sanslöst jobbigt. Dock, sådana dar som är så här bra, som idag, trots gårdagens injektion, är så härliga att man bara njuter av varje sekund.

  Trevlig helg på er alla, och stor kram!

  SvaraRadera
 11. Palma here we come! Soon! :) KRAM!

  SvaraRadera
 12. Looks like she's making a Bry Bry face or Popeye. lol! Funny Girl!

  The other one she's doing a Ida walk or fashion walk. So cute!

  Lifting Up Prayers for You Ida!

  God Bless Your Health Ida in Jesus Name Amen!!!

  M&M&G

  SvaraRadera
 13. Sessi: YES!!

  M&M: She is doing funny faces a lot, it´s her thing ;)

  Hugs!

  SvaraRadera
 14. Så fin hon är din tjej.
  Hoppas du får din helg.
  TaZZ o Kram

  SvaraRadera