torsdag 21 april 2011

Nytt bröst

Men shit va snyggt dom kan fixa till det?! Jag kommer absolut att betala vad det kostar för att få två likadana, snacka om bra jobbat att få fram ett exakt likadant bröst från ingenting! Kolla in akademiklinikens före och efter bilder på denna länk ... tom garnityret ser äkta ut?!
http://www.ak.se/sv/patientkort-listning/patientkort-listning-1.333.1.php?group=cms_1_grp-s1/33

12 kommentarer:

 1. Du behöver inte betala själv. Landstinget står för rekonstruktion om du vill ha det. :)

  Kram och Glad Påsk!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 2. Pernilla: Ja, jag vet, men här tror jag (är inte säker) att jag måste göra det på ett ställe där jag inte vill göra det...dessutom måste jag fixa till grannen och jag vill att dom ska "lira" tillsammans och gör det helst på samma ställe (får fixa det "friska" där jag gjort förstoringen, men det borttagna på ett annat ställe... två olika konstnärer säger mig kan bli helknas... ;)

  Glas Påsk!! KRAM

  SvaraRadera
 3. Hej Ida!

  Själv är jag snart 70, men jag har fått bröstrekonstruktion med lattisimus lampå på UMAS 2010 och nu i år har jag fått bröstvårta och senare ska jag få en tatuerad vårtgård. Om jag hade velat hade jag fått mitt friska bröst minskat, men jag tycker att det är så liten skillnad så jag avstår. Lita inte till hundra procent på de bilder du har sett från Akademikliniken för sanningen är nog att ärren syns. Jag måste säga att jag är supernöjd med hur mitt har blivit trots ärr. Skönt att ha två bröst!!!!

  Glad Påsk!

  Ingrid Benjaminsson

  SvaraRadera
 4. Hej Ingrid! Gör de alltså allt i omgångar? Alltså först implantat, sen vårta sen vårtgård? Jag hörde det någonstans men tänkte att jag nog fattat fel?
  Ja, man brukar ju se ärren runt vårtgården, men dessa bilder ser så tjusiga ut... Jag är iof inte så rädd för att ärren ska synas, det är ju vad det är liksom, men att de är skapligt lika skulle jag gärna vilja.
  Jag förstår att det måste vara härligt att få tillbka ett bröst, tummen upp för två friska bröst!!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. Har hela tiden sagt att inte ska fixa till bröstet, men när jag ser resultatet på bilderna så blir jag lite sugen ändå. Men då får dom fixa bägge. Lär inte vara aktuellt än på ett tag eftersom jag är strålad.
  Hoppas era små svin inte blir övertränade
  Glad Påsk!!

  SvaraRadera
 6. Dom fixar bägge Carin om du vill det, jag tror de gör det dom kan för att göra det hela så lika som möjligt, och i många fall måste det vara stört omöjligt att göra det nya lika som det "friska". det finns bara "så många" former på silikon och koksalt inlägg. Men det kanske kan variera beroende på vilken kommun... jag vet inte. Jag är inte helt klar över hur det fungerar ännu, men det börjar bli intressant. Jag kommer absolut att göra det. Jag vill ha två bröst.
  Kram!!!

  SvaraRadera
 7. Måste hålla med om att man blir imponerad av bilderna! Dösnygga bröst har de fått till av inget! :)

  Det bådar gott och man får bara hoppas att de är duktiga dit man kommer (om den dagen kommer...).

  SvaraRadera
 8. Mina var skitsnygga efter den första operationen. Nu, efter akutoperationen av mitt strålade bröst som inte ville läka ordentligt, så ser det vänstra bröstet inte lika fint ut som det högra men min kirurg har sagt att han ska fixa till det i samband med att han gör bröstvårtorna. Japp, har inte haft bröstvårtor på tre månader men man vänjer sig vid det också. Jag siktar på beach 2012... *flinar*
  Kram, Pernilla

  SvaraRadera
 9. Pernilla: Hahaha... ja, beach whatever kallar jag det- Av många anledningar blir det vassen för mig i sommar iaf ;) Jag känner lite att vårtan är det minst viktiga.. men det är klart man vill ha en :) Jag har ju ett litet implantat kvar på det masketomerade bröstet, ett bröst utan vårta, men det är ju på tok för litet, men jag är iaf van att ha bröst utan garnityr.

  Helena: Ja, jag är imponerad... utvecklingen går helt klart framåt även i plastik värden.

  KRAM PÅ ER

  SvaraRadera
 10. ja det gör det minns ett program där de byggde upp en ny ansiktshalva på en ung flicka. Hon hade tidigare haft en jättetumör i ansiktet som lokala läkare utan stora resurser ty hon levde i fattiga världen hade lyckats tagit bort. Hon såg ut som någon huggit bort halva ansiktet. En skicklig amerikansk kirurg åkte på uppdrag av en frivilligorganisation och träffade henne. Hon hade kommit upp i den åldern så hon måste bli bortgift. Hennes familj var av den fattigare sorten och om de inte kunde gifta bort henne så skulle det ruinera dem alla så om hon förblev ogift kunde de lika gärna slå ihjäl henne.

  Kirurgen som var väldigt duktig och tillvardags opererade kändisar för att motverka naturliga ålderstecken på dessa tog sig an och opererade henne i omgångar. De fick ta hud och ben från låret och flytta och forma nya ansiktshalvan med. Som pricken över i fick hon ett vackert emaljöga till den nyskapade ansiktshalvan. Hon blev tillslut jätte vacker och hennes föräldrar tyckte hon såg likadan ut som när hon var ung och inte fått sin ansiktstumör. Programmet berörde mycket.

  SvaraRadera
 11. Pierre, tror jag sett något liknande. Ja, det är faktiskt helt otroligt, det är ju konst att lyckas göra en sådan sak. Helt otroligt. Ett bröst är verkligen nada
  när man tänker på en sådan sak som att förlora halva ansiktet, men det är skönt att tom kroppsdelar går att återskapa.

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej ida, så glad att se hur fina brösten blir efter rekonstruktion. Längtar så tills det är dags (snart hoppas jag)Tog bort högra bröstet + lymfkörtlar i december 2009 och snart är det dags att "få" ett nytt bröst. Tänkte passa på att göra det vänstra lite större och hoppas att de kan göra det samtidigt.
  Du är en kämpe och du utstrålar så mycket energi så att det smittar av sig.
  kram
  Anette

  SvaraRadera