tisdag 12 april 2011

Oh God... inte nu!

Close to death experience i morse. Ni som fått en PICC omlagd vet hur viktigt det är att göra rätt och riktigt och enligt alla konstens regler. Den som gjorde det på mig i morse var inte van och påminde om någon väldigt gammal och snurrig människa på speed. Jag vågade inte säga något för jag var helt lamslagen. ALLA fel man kan göra när man lägger om en PICC gjorde denna människa, allt gjordes fel och hon tappade grejor, DROG UT SLANGEN OCH I REN FRUSTRATION FÖRSÖKTE PETA IN DEN IGEN UTAN ATT RENGÖRA!! Fgs..... Shit. Jag bara tänkte "NEJ, inte NU, jag är så NÄRA SLUTET". Horrible... Det är en lång historia, men jag vill försöka glömma den nu, och försöker glömma att det svider på armen fortfarande. Klarar sig den här omläggningen utan komplikationer, då jäklar!
Jag ringde en kompis när jag kom ut, jag hade sådant där hysteriskt skratt som behövde komma ut och som är när det händer mig starkt relaterat till stress, press och nervositet (som när jag börjat skratta helt hysteriskt på så totalt fel ställen i livet att det borde skicka mig raka vägen i helvetet utan att passera gå).
Men nu sitter jag ändå här och PICC'en är ju kvar, sitter någonstans under ett totalt kaos av klisterlappar och tejp och flera lappar och alldeles alldeles för lite och felaktig rengöring. Dessutom hoppade denna över flera steg i omläggningen så jag har inget skydd på armen nu för att huden ska klara av att vara intejpad... men det är ändå minsta problemet, värre saker har ju hänt, så varför gnälla :)

Det händer bra saker runt omkring mig just nu, man vet aldrig om man får en del av det roliga, men det spelar inte så stor roll, jag blir glad av att glädjas med andra. En av de roliga grejorna låg och väntade på mig när jag kom hem, jag kan ju inte skriva namnen, men låt oss säga att klockorna klämtar i sommar för en mycket nära vän, skit kul, WOHO, tummen upp för livet! Sen händer det massa annat också, time will tell, det gör mig bara ännu mera sugen på att bli kvitt med den här jävla fotbojan. Det är precis vad det är! Idag har jag varit totalt full med vatten eller nått, svullen i hela kroppen, känner mig som en stel falukorv, ser ut som en, life is lovely, men snart kanske falukorven åtminstone kan sikta på att bli en hot dog, det vore nått! Sen är det en bit kvar från hotdog till Barbie, men Hey, man kan inte få allt ;)
Nu ska jag börja planera ett partaj jag ska hålla i slutet av Juli, så då din jävla cancer, vill jag fan vara av med dig! (som ni märker så total ignorerar jag de faktum att jag kan ha fem veckors strålning kvar, men jag känner så starkt att jag är klar, och den här gången måste känslan stämma!)

Ja, nu så här på sluttampen så börjar jag ser riktigt sjuk ut. Det är ju den mest dumma med den här behandlingen och sjukdommen, ju friskare man blir från den, desto värre ser man ut. Jag har nästintill inga ögonbryn kvar. Det ser tom med ut som mera på bilden pga av skuggan. Jag har fortfarande ögonfransar, men det är bara ett par stycken längre och de är av katastrofal kvalité.
Gud... jag blir rädd för mig själv. Hm, den här tjejen ser inte frisk ut...

Men det går att lösa mkt med lite färg, om man bara orkar...Tio målade spindelben  ser mindre sjuka ut än tio omålade.
För att inte snacka om ögonbrynen, dom är nästan viktigare om man vill få tillbaka ett face.

11 kommentarer:

 1. Men gud, du får anmäla den person som skulle rengöra och lägga om dig i dag. Sån jäkla personal kan man ju inte ha på en VCT!!! Hygien är ju A och O! Obs lite äckelvarning men: Jag fick en hemorrojd när jag var gravid, kunde inte gå hade asont och stapplade bredbent till VCT för hjälp. Där bedövade dom mitt arsle och skar i hemorrojden, sa att allt var kirrat å skicka hem mig. När bedövningen släppte fick den värsta smärtan jag någonsin upplevt (jag hade inte fött då iofs men ändå) Jag låg i soffan och bara skrek rakt ut i flera timmar. Gick dagen efter tillbaka och dum i huvudet som man är lät jag klåparna göra om samma sak igen. Dom skar som fan i hemorrojen och försökte punktera den. När bedövningen släppte efter den gången trodde jag att jag skulle dö, det värkte i arslet som jag skitit ut en fotboll eller nåt ja det var fruktansvärt. Åkte in akut och dom på akuten var förfärade över hur man kan skära 2 ggr i en hemorrojd som faktiskt är en bit utav tarmen den går lixom inte att punktera. Jag fick suppar och salva och blev bra på en vecka. Mitt förtroende dör VCT är noll! Fnissar nu när jag tänker tillbaka men hu vad hemskt det var då...

  SvaraRadera
 2. Kan trösta dig med att även om du skulle få strålning så är det ingenting jämfört med behandlingen du har gått igenom nu (avslutade min cytostatika i nov och strålning i jan) Trött kommer du att vara under strålningen men för övrigt försvinner allt det andra som värk, det äckliga i munnen osv. Fortsätt kämpa, snart, snart kommer du att må bättre.
  Kram Boel

  SvaraRadera
 3. Vilken jäkla skitdag. Fy vad arg man blir av att läsa vad du har varit med om, detta får bara inte hända.
  Sköt om dig, KRAM

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilket äventyr!
  Jag har också varit iväg på omläggning idag. Min sköterska är jättebra. Lugn o fin.
  Jag har tur o slipper gå till VC. Det finns ett team här i stan som väl främmst pysslar med palliativ vård men de tar även hand om provtagning och omläggningar. Det känns tryggt o bra.
  Ang HER2. Vid första åb till läkare informerades jag om att jag har detta men hos onkologen fick jag veta att jag inte har det och skulle inte få Herceptin.
  Några veckor senare blev det åter ändring. Ja skulle få Herceptin i förebyggande syfte. Så detta måste jag reda i vid nästa besök hos farbror doktorn.
  Jag tycker att jag har fått svårare att förstå vad folk säger efter allt som hänt sedan jul. Märker att jag glömt bort vad folk sagt men det kanske är min aktningsvärda ålder också :)(.
  Angående ögonbryn o fransar....... snart kommer de tillbaka.
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Ja kära nån, det skulle kunna bli en bok av allt tok...Håller tummarna att allt ändå funkar som det ska, utan infektioner etc...

  kram kram

  SvaraRadera
 6. HAHAHA... förlåt, men jag måste skratta. Nä, jag hade inte velat ha denne anställda att arbeta där bak, då föredrar jag armen ;)

  SvaraRadera
 7. Jag frågade min behandlingssyrra vad som skulle hända OM jag fick problem med min piccis efter gång 5 ( jag litade inte heller på VC folket!!;(
  Då sa hon att man gör som de gjorde första gången- ger behandlingen rätt i ådran. Sista gången jag var på VC så tänkte jag att " nu kan ni hålla på som ni vill - ni hindrar INTE min plan!!"

  SvaraRadera
 8. Boel: Nej jag vet, jag är inte orolig för strålningen i sig, det känns som smågrejor nu, men jag orkar inget mer nu, jag vill vara klar, jag vill inte en dag till, och verkligen inte 5 veckor till, det skulle förstöra mina sommar planer :( Kram!

  Annika: Jag tyckte nästan lite synd om denna sjuksköterska, hon var helt klart superstressad och nervös fick jag känslan av. Det var en jobbig grej, men kunde inte förstöra min dag ;)
  Kram!

  Anonym (som jag tror är Lillemor?) : Jag har haft super bra systrar som fixat detta hittills! Dom har lärt upp flera st undertiden som gjort det själva och det går ju hur bra som helst när de följer sitt lilla steg för steg häfte. Men det är många steg och viktig rengöring, och för många misstag i dag. Att du glömmer grejor och sånt som blivit sagt låter i min värld helt normalt. Seriöst, jag har varit så snurrig i perioder sen det här startade att jag aldrig skulle kunna svära på vad som blivit sagt. Jag vågar inte skylla på min ålder heller ;)
  Kram!

  Helené: Ja, och tur är väl det, att det händer knasiga grejor ibland, det piggar upp ;) Även om det helst får hända på andra ställen än på min arm :)
  Kram!

  Anonym; Nej, jag tror inte planen spricker, jag ville bara liksom slappna av och få skiten gjord i lugn och ro denna näst sista gång, men icke :) Helt ärligt så får de göra vad de vill, bara jag blir klar! Kram!
  PS! Nothing can stop me now!

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Men shit vilken pärs. Man tror ju att de ska sköta det bra när man går dit.

  Älskar ditt sätt att skriva och ja den där jävla cancern kan ju flyga dit pepparn inte växer!

  Hoppas verkligen du kan ha ett riktigt hejdundrande party i sommar och skratta åt cancermonstren som då är långt borta.

  Tycker du är den häftigaste Hot dog jag sett!

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Det är sannslöst, det får bara inte gå till så, hoppas verkligen du slipper infektion.
  Kram Lisbet

  SvaraRadera