måndag 11 april 2011

Doften av sommar?

Konstigt, igår var det jätte konstigt. Jag och min syster gick till affären vid åtta tiden i går kväll, det liksom duggade "sommar regn" och det doftade så starkt av varm asfalt? Det var en sådan märklig känsla, jag förstår heller inte riktigt var all snö tog vägen? Jag har ju helt missat att snön faktiskt är helt borta, det var helt städat och sopat på gatorna, och och och... var tog allt vägen? Det är ju helt underbart (ja, jag vet att det ska bli lite kallt igen, men just nu...) men jag förstår inte hur jag har missat detta, det måste ha hänt över en natt, poff, allt borta. Cool! Gillar´t!

I går var vi till vänner och fikade i solen, jag och H. Det var skönt att komma i väg lite, jag är väldigt trött och osugen på allt, men det är väldigt trevligt att komma i väg, kan behöva bli lite pressad iväg tror jag också. Det som känns som att bestiga månen är sällan så jobbigt när man väl tar tag idet, och det är trevligt, och tiden går. Och det är lite det mitt liv går ut på nu, att tiden ska gå. Värken har varit under kontroll, den är mest bara jäkligt irriterande, rörelsefriheten är begränsad, men smärtmässigt är det inte mkt att snacka om, lite alvedon och Ipren så kan man hasa sig vidare i snigel takt. Jag har ingen energi, det är också en sådan irriterande vägbula. Jag hatar att känna mig begränsad på det här sättet. Måste gå långsamt, pustar och frustar och suckar. BLÄ, tant Ida, men jag vet att det vänder lite, någon gång, men jag saknar den där känslan av att ha energin att VILJA röra på mig, jag får inte ens den längre, för kroppen kan inte. Det är ju inte så många veckor sen jag faktiskt sprang 6 km någon gång mellan behandlingarna, det är allt annat än tänkbart nu, det är en omöjlighet. Sorgligt. MEN, det är snart över..över.
Har sovit dåligt. Vaknat hela natten, det hjälper inte med smärtstillande, det är som sagt inte smärtan som är värst för mig utan att det känns som om den kryper, lite smärta som kryper i hela kroppen, jag har lite ont i armarna, runt fötterna, låren, höfterna, och det liksom flyttar på sig under natten, vrider och vänder på mig. Det går inte att beskriva på något annat sätt än som en träningsvärk från helvetet :) Jag har haft träningsvärk på detta sätt, men pga av träning, och då är det på något sätt lättare att hantera, man har själv försakat sig smärtan, och den är bra på nått sätt. Den här känns lite mera onödig, den formar mig inte, gör mig inte tajt och fräsch, utan bara trött och gammal. Suger, som man säger.....

Smaken i min mun är nu mera ett skämt, det är verkligen fucked up, allt smakar ingenting eller mkt märkligt... det är stor skillnad från TAX nr 1. Börjar känna mig lite äcklad av en del mat. Jag var ju helt galen i godis och chips efter FEC, det går bara inte nu, det smakar så vidrigt i min mun, ingen stor förlust och känner jag mig själv rätt så återkommer nog suget för det där så småningom. Tristare är det med mat. Kollade på ett matprogram i morse, och var hungrig, det normala är att jag vill äta och laga mat, men jag kände mig mest äcklad av hela grejen. Det måste vara den konstanta konstiga smaken i munnen, eller domningarna jag har i munnen, ingen känsel liksom. Fick i mig knäckebröd med skinka och inlagd gurka, smakade OK, och jag är verkligen hungrig när jag väl äter, så det måste jag ju göra, men det är helt klart roligare att äta när det smakar som det ska :)


I kväll är jag bjuden till vänner jag inte träffat på länge, ska verkligen bli kul att få träffa dem! Jag ska vila upp mig och vara pigg i kväll, ser jag fram emot!

Nu ska jag testa att äta nått igen, jag är ju hungrig!

2 kommentarer:

 1. Härligt med våren, vi satte ut hammocken igår jag behöver någonstans att vila sen när trädgårdsjobbet börjar. Den vandrande smärtan på nätterna kommer jag ihåg, när den kommer vet man att det väntar 1-2 timmars helvete. men det blir bättre, mycket bättre hoppas du får en fin dag och kväll. vårkramar från Österlen

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Känslan med smärtan och kroppen, nu går inte jag på cellgifter så jag har ju ingen aning hur det är, men har fått den ändå. Ungefär så som du beskriver den är det att råka ut för nåt reumatiskt och ha konstant ont såväl dag som natt. Läskigt.

  Jag hade värsta knaset med smaksinnet under några månader i vintras/tidigt våras och då funkade nästan bara choklad, fisk, sallad och frukt för mig. Samt filmjölk och flingor.
  Det kanske blir lite enformigt med bara nån enstaka rätt eller så, men huvudsaken är att du får i dig näring och framför allt vitaminer.

  SvaraRadera