lördag 9 april 2011

Lördag

Inget negativt nu, men om vi säger så här. Man blir pigg av kortisonet (som jag tjatar om detta) och man blir pigg 24/7. I natt har jag sovit helt OK, men jag vaknar ganska många gånger och det känns lite som om hjärnan har jobbat nattetid. Kl 05:55 var det dax att sluta vrida sig i sängen och kliva upp. Idag smakade kaffet *** och mackan ...ingenting. Men vad gör det? Jag är fortfarande pigg, det är underbart :) Inte mycket spännande på TV kl 6 på morgonen en lördag här hemma hos mig.

Har inte fått dessa hunger cravings denna gång, trots att jag petat i mig massa C, eller K eller vad jag ska kalla det. Det måste med andra ord vara biverkningarna av FEC som gjorde mig så där galet hungrig av FEC? Magen vill inte riktigt funka, men går heller inte att jämföra med efter FEC. FEC förstörde verkligen min mat/mag upplevelse big time. Jag är så glad att det är över *peppar peppar* . Ska man då ge TAX några kängor inom samma område så är den äckliga söta smaken som konstant sitter på sidorna av tungan, lite metallisk och avsaknaden av vad saker och ting smakar rätt trist. Men det gör också att man inte över äter en massa skit. Jag är inte längre galet sugen på chips, cola och godis. Ganska äcklad av det faktiskt *peppar peppar*, igen.

Fråga, när kommer mitt hår börja växa tillbaka efter sista kuren? Om jag får den den 28 april, är det för mkt begärt att hoppas på slutet maj?
Dotterns iPhone alster

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Gör ett försök till kommentar. Har inte lyckats någon gång förut. Vi får se hur det går. Ja sitter i samma sits som du men fick min TAX i tisdags. Känner igen symtomen. Har inte fått FEC ännu, i mitt fall kommer det efteråt. Ja tycker det är jobbigt med smaken men det går ju över. Det känns som att det är bara att lida igenom dessa dagar. Skillnaden för mig är att jag inte har något litet barn att ta hand om.
  Har läst din blogg o tycker att du är duktig på att skriva o förhålla dig till denna situation du hamnat i.
  Själv är jag snart 59 år. Då är det lättare att få en stunds eftertänksamhet i livet. Har själv varit ensamstående mor så jag kan ju sätta mig in i hur du har det.
  Men snart har du gått igenom behandlingen o vandrar vidare i livet. Det bjuder säkert på nya överraskningar.
  Ha en bra lördag.
  Lillemor

  SvaraRadera
 2. Hoppas du får en skön helg och får vila lite.
  TaZZ o Kram

  SvaraRadera
 3. Mitt hår började växa redan mellan första och andra Tax kuren :D.

  SvaraRadera
 4. Hei Ida :-)

  Håret tar tid. Iallefall har mitt gjort det. Jeg hadde også langt, tykt hår da jeg ble syk. Ikke så ulikt ditt, men mørkt. Jeg hadde siste kur den 2. februar. Nå har jeg ca 1 cm hår, men det er ganske ujevt og hodebunnen vises godt enda. Ingen frisyre enda, altså. Selv om det har gått 9 uker siden siste Taxotere. Øyenbrynene begynner å komme nå. Ser ut som små pigger enda. Øyevippene ser seg ikke antydning til enda.

  Jeg hadde håpet at jeg skulle ha såpass mye hår, at jeg kunne ha extensions i sommer. Men he he, det var nok litt vel optimistisk.

  Kanskje det kommer raskere hos deg enn hos meg. Jeg har hatt 4XFEC100 og 4XTaxotere.

  Lykke til videre :0)

  Klem fra en søster :-)

  SvaraRadera
 5. mot slutet av maj skulle jag tro du ser ut som en gullig o mjuk liten påskkyckling som nyss har fått lite fjäder.... några mm kanske....? Då r du åtminstone igång !!
  KLem

  SvaraRadera
 6. Lillemor, ja, det går ju över. Smaken i munnen dock har hängt sig kvar efter TAX men hade inte så stora problem med just det hos FEC. Trist att du hamnat i detta, vi är ett rätt stort gäng varje år :( Det är hemskt vem som än får det, man är i olika faser i livet. Det jobbiga är att pausa det tycker jag. Det är det väl för alla antar jag. Usch, ingen borde behöva uppleva detta :( Framgår inte hur många TAX du har fått Lillemor, men jag hoppas att behandlingarna går snabbt för dig och att du snart också är ute på andra sidan!

  Styrkekramar till dig!

  Inkan8: TACK till dig och alla massa TaZzar :)

  Neena: Åh, hoppas mitt fortsätter växa också, men det ser lite tussigt ut nu, det lilla som kommit :)
  Kram!

  Syster (vet inte hur man gör det norska y;) Ja, det kan säkert ta ett tag, hoppas det kommer ut lika tjockt och bra som innan ! KLEM

  Ingrid: Hoppas du har rätt, bara det sätter igång blir jag glad! Klem!

  SvaraRadera
 7. Fick min sista cellgiftsbehandling 5 jan,fick lite fjun på huvudet innan min sista behandling precis som du.Känner att jag kan gå ut utan att ha nåt på huvudet nu,funderar på att lägga i en toning för att pigga upp det lite. Kram Pia

  SvaraRadera